Anchetă la o școală din Vaslui, după ce două eleve s-au lovit şi s-au tras de păr

Violență Sursa foto Pixabay
 
  • O anchetă a fost demarată la Şcoala Gimnazială de Arte "Nicolae Tonitza" din Bârlad, unde a avut loc o altercaţie între două eleve, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii instituţiei, pe data de 7 aprilie, în pauza dintre prima şi a doua oră de curs, în intervalul orar 13.50 - 14.00, în curtea interioară a instituţiei două eleve s-au lovit şi s-au tras de păr, o înregistrare video cu incidentul apărând ulterior în spaţiul public.

"Din primele cercetări, s-a constatat că diriginta clasei a audiat imediat după incident ambele părţi, identificând o mai veche dispută între cele două eleve. Doamnei dirigintă i s-a adus la cunoştinţă că există o filmare cu acest incident, aceasta intrând în posesia filmării şi vizionând-o. Ulterior, unul dintre profesorii de serviciu a luat primele măsuri de consiliere, discutând cu ambele eleve. Incidentul a fost adus la cunoştinţă doamnei director de către cei doi diriginţi şi s-a hotărât demararea unei anchete. Au fost informaţi şi invitaţi la şcoală părinţii ambelor eleve, dar în urma solicitării doar un părinte a venit în după-amiaza zilei de 07.04.2022, urmând ca luni, 11.04.2022, să aibă loc o întâlnire cu părinţii celor două eleve. Au fost convocaţi şi părinţii elevilor care au filmat şi au distribuit filmarea către elevi din alte şcoli", se arată în comunicatul remis de IŞJ Vaslui.

După finalizarea cercetărilor, Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupţie şi discriminării în mediul şcolar şi promovarea interculturalităţii va întocmi un raport pe care îl va prezenta Consiliului clasei şi Consiliului profesoral, urmând să se decidă ce sancţiuni se vor aplica celor două eleve, dar şi celor care au filmat incidentul şi l-au postat pe grupurile elevilor.

Reprezentanţii IŞJ au menţionat că instituţia derulează în şcolile din judeţ două campanii care vin în sprijinul combaterii actelor de violenţă şi de promovare a unor cunoştinţe juridice elementare privind urmările pe care le pot avea actele de violenţă asupra elevilor şi asupra celor din jur. 


Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesorul de la Liceul Lucian Blaga din București, acuzat că avea o idilă cu o elevă, arestat preventiv

13 Apr 2024 592

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 454

Elevul român, cel mai bun matematician din lume, a mai obținut un succes

07 Apr 2024 1193

Un elev din Bucureşti a fost înjunghiat de un alt tânăr, în urma unui confict

03 Apr 2024 486

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1264

Centrul Militar Zonal Constanța anunță încheierea campaniei de promovare a colegiilor naționale militare

20 Mar 2024 594

Centrul Militar Zonal Constanța Calificare la etapa națională a Olimpiadei de informatică aplicată (FOTO)

16 Mar 2024 584

UPDATE. Accident rutier în Tulcea. Doi elevi răniți în urma impactului dintre un autoturism și un microbuz școlar

15 Mar 2024 580

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 847

Ministerul Educației a dispus efectuarea unei cercetări în cazul abuzului sexual asupra unui elev de la școala din București

05 Mar 2024 476

Directoarea școlii, unde un elev ar fi fost abuzat sexual, a demisionat

05 Mar 2024 519

Abuz sexual asupra unui elev, la o școală din București. Minorul ar fi fost agresat a doua oară

04 Mar 2024 647

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin mâine prima probă scrisă din cadrul simulării examenului de bacalaureat

03 Mar 2024 745

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1307

ISJ Constanța Patru elevi au obținut nota 10 la proba de matematică din cadrul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

23 Feb 2024 807