Eveniment

Aproape 170 de firme constănțene, controlate de polițiști și alte autorități. S-au dat amenzi de peste 92.000 de lei


•    Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au participat la controalele de ieri

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat ieri, 24 iulie a.c., pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 92.000 de lei, dintre care 26 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 27 pentru nerespectarea măsurilor sanitare în mijloacele de transport în comun, 8 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 27 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, privitor la desfăşurarea unor practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (200 lei/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media şi lumea show-bussines-ului.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005. Polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
       
Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 43 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale prevăzute cu amendă, în valoare totală de 27.000 de lei, și 36 de avertismente.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.


Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE #alegerilocale2020 S-a încheiat procesul electoral la Penintenciarul de la Poarta Albă și în arestul IPJ

27 Sep 2020 531

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii constănțeni

25 Sep 2020 633

Mereni Reținut de polițiști pentru furt calificat. A furat două telefoane dintr-o casă

25 Sep 2020 465

Acțiune pe linia respectării regimului armelor și munițiilor. Constănțenii, prinși cu arme, fără drept asupra lor

25 Sep 2020 446

Mandat pus în aplicare de polițiștii constănțeni pentru tentativă de omor

25 Sep 2020 516

PUZ-ul pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, contestat în faza de consultare publică, intră la vot în ședința de CLM (documente)

21 Sep 2020 910

Cum s-a produs accidentul de pe DN2A, Constanța. Trei oameni au murit. O femeie, în comă

20 Sep 2020 11728

Un tânăr din Seimeni, arestat pentru viol. Victima are 12 ani

18 Sep 2020 3508

Trei ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din IPJ Constanța. Azi, primul termen în apel

17 Sep 2020 751

IPJ Constanța, recomandări pentru a preîntâmpina furturile din autoturisme

16 Sep 2020 460

Accident în Mamaia, zona Butoaie. Două mașini distruse, un taxi înmatriculat în Constanța și un Golf de Timișoara (video)

16 Sep 2020 2094

Conflict la Lespezi, județul Constanța. Două familii s-au luat la bătaie.

16 Sep 2020 604

Șoferi din Constanța, prinși băuți la volan

15 Sep 2020 336

Adolescent de 16 ani din Constanța, încătușat de polițiști. A fugit de la accident

15 Sep 2020 411

Bărbați din Constanța, suspectați de tâlhărie. Au fost prinși de polițiști

15 Sep 2020 451