Eveniment

Arestat de judecătorul care i-a respins cererea lui Morgenstern Fostul ministru Cristian David, scos din DNA de Valentin Burlacu, fost şef IPJ Constanţa (DOCUMENT+VIDEO)

Judecătorul Marius Dan Foitoş, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fostului ministru al Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu contestaţie. Cristian David este acuzat de luare de mită, iar potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, pentru „a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău“.
 
Fostul ministru al Internelor şi Reformei Administrative a fost scos din sediul DNA, în cătuşe, de Valentin Burlacu, angajat al Anticorupţiei, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Judecătorul care l-a arestat preventiv pe Cristian David este cel care, anul trecut, i-a respins o cerere afaceristului israelian Avraham Morgenstern de înlocuire a controlului judiciar. Cel din urmă este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în dosarul campusului social „Henri Coandă“.
 
Într-un alt dosar, Morgenstern este cercetat, tot de către DNA, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de evaziune fiscală, cu un presupus prejudiciu de peste 10 milioane de euro.
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cristian David iese din arestul preventiv

17 Mar 2015 863

Cristian David rămâne în arest preventiv

13 Feb 2015 959