Arestaţi pentru contrabandă cu ţigări pe raza judeţului Constanţa Svetlana Fyodorovna Kavarnali poate părăsi ţara (galerie foto+video)



Svetlana Fyodorovna Kavarnali, cetăţean moldovean şi bulgar, este cercetată într-un dosar de trafic de migranţi


Svetlana Fyodorovna Kavarnali, cetăţean moldovean şi bulgar, a fost reţinută la data de 3 septembrie, fiind suspectată de contrabandă cu ţigări pe raza judeţului Constanţa. Instanţa i-a permis acesteia să părăsească teritoriul României pentru o perioadă de zece zile.

În cauză, cererea Svetlanei Fyodorovna Kavarnali a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa. În dosarul ce are ca obiect „traficul de migranţi“, alături de Svetlana Fyodorovna Kavarnali mai sunt cercetaţi şi Fiodor Chisacov, cetăţean moldovean, Ali Belgin, cetăţean român, Savina Ibraim şi Nurgie Omer. În calitate de „parte vătămată“, este înregistrată Agenţia Naţională de Administrate Fiscală (ANAF), prin Direcţia Generală a Vămilor Galaţi.

Astfel, în şedinţa din data de 10 noiembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis ca fondată cererea formulată de Svetlana Fyodorovna Kavarnali. Astfel, persoana în cauză are voie să părăsească teritoriul României pe durată limitată, în perioada 13 - 22 noiembrie.

Un scurt istoric al cazului

La începutul lunii septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant, pe raza judeţului Constanţa, patru cetăţeni români şi patru cetăţeni din Republica Moldova. Anchetatorii au declarat că cele opt persoane depistate intenţionau să comercializeze, pe raza judeţului Constanţa, 71.600 de ţigarete de contrabandă. De asemenea, în autoutilitara cu care cei patru cetăţeni moldoveni se deplasau, a fost depistat un bărbat în vârstă de 61 de ani.

Din verificări s-a stabilit că cei patru cetăţeni din Republica Moldova, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 36 de ani şi o femeie în vârstă de 37 de ani, au adus în ţară ţigaretele pentru a le oferi în schimbul unor sume de bani cetăţenilor români. Aceştia intenţionau să le comercializeze pe raza judeţului Constanţa.
Pe lângă cantitatea de ţigarete, oamenii legii au descoperit şi sumele de 11.262 de dolari americani şi de 800 de euro, găsite asupra persoanei de sex feminin din Republica Moldova.

Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă“.

La data de 2 septembrie, procurorul de caz din cadrul Curţii de Apel Constanţa a dispus reţinerea lui Fiodor Chisacov, cetățean moldovean, și a Svetlanei Fyodorovna Kavarnali, cetăţean moldovean și bulgar, şoferul microbuzului și pasagera care avea suma de bani asupra sa, dar şi a unui cetăţean român, Belgin Ali, despre care se presupune că nu este la prima abatere. Instanţa a dispus arestarea preventivă a acestora.


De asemenea, potrivit portalului instanţelor de judecată, Belgin Ali şi Fiodor Chisacov au depus în mai multe rânduri contestaţii la decizia instanţei de menţinere a arestului preventiv. Magistraţii au respins aceste cereri ca nefondate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Percheziții într-un dosar de contrabandă

23 Jun 2021 1813

Percheziți domiciliare în Constanța. Mai multe persoane au fost reținute. Acuzații de contrabandă

23 Apr 2020 2295

Prinși de polițiști în timp ce vindeau țigări de contrabandă

16 Aug 2016 1829

Cercetată pentru contrabandă cu ţigări

16 Oct 2015 1516

Ţigări de contrabandă confiscate de către poliţiştii Secţiei 2

16 Jun 2015 1222

Sechestru asigurator pentru ţigări de un milion de euro, descoperite în Portul Constanţa Sud (video)

29 Nov 2014 2140

Doi bărbaţi, cercetaţi Zeci de mii de ţigări de contrabandă, confiscate la Constanţa (galerie foto+video)

09 Jul 2014 2420