Arestaţi preventiv pentru furturi din zeci de locuinţe din Constanţa



Aidar Mustan, de 25 de ani, Ziadin Veli, de 25 de ani, Seiznur Veli, de 23 de ani, şi Bahar Bahî, de 31 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.


Bărbaţii au fost identificaţi ca făcând parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuinţe, grupare destructurată de poliţiştii constănţeni. Alături de cei patru bărbaţi reţinuţi, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională şi a altor cinci persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani.

Cei patru sunt acuzaţi că au coordonat activitatea infracţională a mai multor minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, cărora le înlesneau pătrunderea în locuinţe de pe raza judeţului Constanţa, că asigurau paza în timpul comiterii infracţiunii şi că ulterior preluau şi valorificau bunurile sustrase.

Din cercetări s-a stabilit că aceştia sunt bănuiţi de comiterea a peste 40 de furturi sau tentative de furt din locuinţe amplasate pe raza judeţului Constanţa, comise în intervalul martie 2013 - septembrie 2014 şi înregistrate iniţial cu autor necunoscut. Totodată, s-a stabilit că, în urma faptelor comise, a fost creat un prejudiciu de aproximativ 265.000 de lei, recuperat în proporţie de 15%.

Sunt cercetate în stare de arest preventiv şi alte patru persoane, arestate deja în alte cauze.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.