Arhiepiscopia Tomisului, evacuată din clădirea în care depozita vinul din Culmea (video)



 Într-o clădire, Arhiepiscopia Tomisului depozita vin, iar paza acestuia este asigurată de către agenţi angajaţi de Arhiepiscopie

Arhiepiscopia Tomisului a fost evacuată din depozitul de vinuri din satul Culmea, la solicitarea lui Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa la data de 18 noiembrie 2015. O lună mai târziu, instanţa de judecată a admis cererea de chemare în judecată formulată de Niculae Marghiol (reprezentat de avocatul Stere Beca), în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului. Pe cale de consecinţă, Judecătoria Constanţa a dispus evacuarea Arhiepiscopiei dintr-o clădire amplasată în Ferma 17, sat Culmea, oraş Ovidiu. Decizia a fost atacată de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Constanţa, care a stabilit primul termen al dosarului pentru data de 18 februarie.
 
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată la data de 18.11.2015 sub numărul de dosar 28689/212/2015, reclamantul Niculae Marghiol a solicitat instanţei ca, prin hotărârea judecătorească pe care o va pronunţa, să dispună evacuarea pârâtei Arhiepiscopia Tomisului din imobilul situat în oraşul Ovidiu, sat Culmea, Ferma nr. 17 (teren şi clădirile C13, C12, C2 şi C6).
 
În motivarea în fapt a cererii, Niculae Marghiol a arătat că între părţi s-a încheiat un contract de locaţiune, în data de 7.09.2012, în temeiul căruia i-a asigurat Arhiepiscopiei Tomisului folosinţa imobilului situat în oraşul Ovidiu, sat Culmea, Ferma nr. 17. După împlinirea termenului contractual, prin actul adiţional nr. 1/20.03.2013, părţile au prelungit durata contractului, până la data de 19.06.2013, iar din acel moment a operat tacita relocaţiune.
 
Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a continuat să ocupe imobilul dat în folosinţă şi să plătească chiria aferentă, Niculae Marghiol a învederat că a procedat la denunţarea contractului printr-o notificare adresată locatarului, care constituie, în acelaşi timp, notificare de evacuare a imobilului, însă Arhiepiscopia Tomisului nu ar fi înţeles să elibereze spaţiul, deşi s-a împlinit termenul de preaviz de 30 de zile.
 
De partea cealaltă, Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Judecătoriei Constanţa respingerea cererii de evacuare, ca neîntemeiată.
 
În final, instanţa a reţinut, printre altele, că respectivul contract de locaţiune încheiat între părţi a încetat prin denunţare unilaterală la împlinirea termenului de preaviz de 30 de zile.
 

Cu toate acestea, se mai arată în documentele judecătorilor, Arhiepiscopia Tomisului exercită în continuare folosinţa asupra terenului şi construcţiilor aparţinând reclamantului, aspect necontestat de părţi şi susţinut de procesul-verbal încheiat în data de 9.12.2015, din conţinutul căruia se desprinde concluzia în acord cu care Arhiepiscopia Tomisului se foloseşte de depozitul nr. 2 al fermei nr. 17 din satul Culmea pentru a depozita vin, iar paza vinului este asigurată de către agenţi de pază angajaţi de Arhiepiscopia Tomisului.
 
„Instanţa apreciază că pârâta (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) nesocoteşte grav dreptul de proprietate al reclamantului (n.r. Niculae Marghiol) asupra bunului imobil sus-menţionat, exercitând în mod abuziv, fără drept, posesia şi folosinţa asupra sa, restrângându-i reclamantului dreptul de folosinţă asupra imobilului proprietate personală. Faţă de considerentele ce preced, având în vedere dezacordul reclamantului ca pârâta să ocupe imobilul, refuzul pârâtei de a părăsi spaţiul şi inexistenţa unui titlu locativ al acesteia care să îi confere exerciţiul prerogativei folosinţei, instanţa va admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Marghiol Niculae, în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului, şi va dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în oraşul Ovidiu, sat Ferma nr. 17“, se mai arată în motivarea Judecătoriei Constanţa.

 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Tribunalul Constanţa de Arhiepiscopia Tomisului. Primul termen a fost stabilit pentru data de 18 februarie.

Un amplu reportaj despre această fermă poate fi urmărit mai jos


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse! ÎPS Teodosie, așteptat la DNA Constanța, marți, 16 ianuarie 2024 (VIDEO)

15 Jan 2024 1082

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10050

Programul Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

03 Aug 2023 1632

Responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, condamnat definitiv!

06 Sep 2022 1729

Un responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, condamnat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

19 Jul 2022 1197

Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Năvodari va conferenția la Constanța

16 Feb 2022 4340

Furt din avutul Arhiepiscopiei Tomisului! Prima condamnare (DOCUMENT)

26 Jan 2022 1669

Restricții de trafic de Bobotează la Constanța. Unde vor fi interzise circulația, oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor

04 Jan 2022 1507

Desființare lucrări realizate fără autorizație de construire Tribunalul Constanța ar putea decide azi soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord!

11 Feb 2021 3822

Arhiepiscopia Tomisului. Doi ierarhi, prezenți la sărbătoarea Sfântului Haralambie

08 Feb 2021 2004

Un responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată de către DNA. S-a fixat ziua pronunțării

28 Dec 2020 1779

Nazarcea Ovidiu SA, în faliment! Ce se va întâmpla azi la Tribunalul Constanța

14 Dec 2020 2464

Prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Trei ierarhi la primul hram al paraclisului mănăstirii Văcăreștii Noi - Lumina

01 Jul 2020 2141

Un preot, prins la Eforie Nord conducând maşina sub influenţa alcoolului

15 Apr 2020 3211

Ferma Nazarcea, oferită Arhiepiscopiei Tomisului, în faliment. Se concepe o nouă strategie de valorificare a bunurilor

19 Sep 2019 5295