Armata Germaniei recrutează minori. Critici vehemente. Ce-i determină pe elevi să se înroleze de pe băncile şcolii

Armata Germaniei este acuzată că încearcă să îi seducă pe elevi cu o imagine idilică a vieţii militare, ca să îi convingă să se înroleze încă de pe băncile şcolii, potrivit Digi24.

Opoziţia critică această campanie de recrutare ce nu respectă convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru drepturile copilului. În fiecare an, zece la sută dintre recruţii armatei federale sunt minori.

Pare a fi trailerul unui film de acţiune, dar este o campanie de recrutare pentru Armată Federală Germană. Ţinta principală sunt tinerii. Mai mult dornici de aventură şi de un job interesant decât mânaţi de sentimente patriotice, aceştia se înrolează în număr mare.
 
 
Marlon Ilias S. - recrut: „Nu am vrut să îmi petrec viaţa într-un service auto şi să meşteresc la maşini. În armată facem multe lucruri şi avem multe posibilităţi. Ne concentrăm pe camaraderie şi e un sentiment plăcut să ştii că ceilalţi sunt mereu acolo pentru tine. Ţinem unii de alţii”.
 
Marlon s-a înrolat înainte de a-şi termina studiile, la 17 ani. Asociaţiile pentru drepturile omului şi opoziţia critică însă campania de recrutare.
 
Tobias Pflueger - parlamentar german: „Adesea, cei care contactează Armata Federală, habar nu au ce presupune acest job. Toate eforturile de publicitate arată o latură mai adventuroasă decât ceea ce presupune jobul în realitate. Din punctul de vedere al Convenţiei ONU pentru Drepturile Copilului, statele nu ar trebui să recruteze minori”.
 
Germania, care a renunţat la serviciul militar obligatoriu în 2011, le-a promis aliaţilor din NATO că îşi vă mări numărul de militari cu zece la sută până în 2024. Mai mult de 30.000 de germnani au semnat o scrisoare trimisă ministrului german al Apărării, prin care cer încetarea campaniei de recrutare a minorilor.
 
Sursa foto: Captură Digi

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Aug, 2018 11:07

Model Hitler. Pe cine nu lasi sa moara..........Marchal cred ca se rasuceste in mormint.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.