Arme letale şi maşini off-road Firma unui fost şef din Miliţie construieşte poligon particular

poligon_-_Vasile_Cretu.jpgÎn trecut, numele celor doi afacerişti au fost legate şi de suveica firmelor conduse de presupusa grupare infracţională „Bahaian"

Judeţul Constanţa va avea primul poligon privat, unde cei care deţin arme letale pot goli câte încărcătoare doresc fără ca nimeni să îi ia la întrebări. Proiectul nu se adresează doar celor ce au pistoale, ci şi celor care doresc să-şi testeze maşinile pe un teren de curse off road. Unitatea care deţine terenul unde vor exista poligoanele se numeşte LPS Training Forte SRL (fosta Tomis Guard Security SRL) şi este condusă de Constantin Neagu, dar şi de Vasile Creţu, fostul şef al Miliţiei Circulaţie Constanţa înainte de 1989 şi al Secţiei 4 de Poliţie. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Vasile Creţu cu privire la acest proiect, însă acest lucru nu a fost posibil.

Conform datelor oficiale, SC LPS Training Forte SRL doreşte să amenajeze un poligon tragere cu arme letale, poligon auto - moto si teren amenajat pentru curse off road. Proiectul va fi realizat pe realizat pe raza localităţii Mihai Kogălniceanu, la Cariera Sitorman. După cum spuneam mai sus, LPS Training Forte SRL este condusă de Constantin Neagu dar şi de Vasile Creţu, fost şef în Poliţia de la malul mării. Contactat telefonic, Constantin Neagu ne-a declarat că viitorul poligon va fi primul 100% privat din judeţul Constanţa şi că cei interesaţi pot utiliza doar pistoale de calibru mic.

„La început, nu le vom lua bani celor care vin la noi. (...) Avem aproape tot, nu ne mai lipsesc decât banii pentru a cumpăra aparatura necesară", a mai spus Neagu. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Vasile Creţu, fostul şef al Miliţiei Circulaţie Constanţa înainte de 1989 şi al Secţiei 4 de Poliţie, cu privire la proiectul mai sus detaliat, însă acest lucru nu a fost posibil. Unitatea comercială care va patrona singurul poligon privat din judeţ are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Făgetului, numărul 138. Conform Monitorului Oficial al României cu numărul unic 2597/2007, SC Tomis Guard Security SRL a fost fondată de Vasile Creţu şi de Constantin Neagu, acesta fiind numit şi administrator. Domeniul principal de activitate a fost stabilit la vremea respectivă la „activităţi de investigaţie şi protecţie a bunurilor şi persoanelor". Monitorul Oficial al României 4517/2010 arată că cei doi parteneri de afaceri au completat obiectul de activitate cu „Alte forme de învăţământ n.c.a.", (nr. şcoala de agenţi de pază), care a devenit şi obiectul principal de activitate al societăţii, vechiul obiect principal de activitate trecând în secundar. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Constantin Neagu şi Vasile Creţu au schimbat denumirea societăţii în „SC L.P.S. Training Forte SRL" cu noul punct de lucru în Constanţa, strada Steagului numărul 62.

Afaceri mortale, la propriu

poligon_-_poligon_tragere.jpg

În trecut, numele celor doi afacerişti au fost legate şi de suveica firmelor conduse de presupusa grupare infracţională „Bahaian". După cum arătam şi în ediţia din data de 21 ianuarie 2010, Constantin Neagu înfiinţa, în 2005, împreună cu fratele său, Vasile, societatea C.N.V. Intact. La nici un an, fraţii Neagu au cesionat părţile sociale către Nicolae Mîrşu, al cărui nume apare în multe dintre firmele deţinute de cei care au făcut parte din presupusul clan Bahaian. Mai mult decât atât, în mai 2007, Constantin Neagu şi Vasile Creţu şi-au cesionat părţile sociale deţinute în SC Euro Guard Consulting SRL către Ion Bojin şi acelaşi Nicolae Mîrşu. Foarte interesant, Bojin a apărut în diverse afaceri, alături de Emilian Leonte, una dintre victimele lui Valentin Şlepac, care şi-a găsit sfârşitul în Canalul Dunăre - Marea Neagră.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul poliţist Vasile Creţu intră în media?

02 Oct 2014 2544