Atentat cu cocktail Molotov la Hotel Europa din Eforie Nord (galerie foto)

EXERCITIU_HOTEL_EUROPA_2.jpgEste vorba de un exerciţiu organizat de forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Scenariul general cuprinde şase situaţii delicate în urma unui eventual atentat.

Alegerea nu este întâmplătoare, întrucât, peste câteva săptămâni, hotelul Europa urmează să fie gazda Conferinţei Internaţionale a Miniştrilor de Interne din statele riverane Mării Negre. Aceasta are ca scop întărirea cooperării în vederea combaterii traficului de droguri. Pregătirile pentru primirea oficialităţilor şi a înalţilor demnitari sunt în toi, incluzând lucrări de reparaţii şi întreţinere şi, în paralel, instruirea ISU.

Scenariu posibil: atentat terorist

La ora 10.00, un individ necunoscut a aruncat un cocktail Molotov în parcarea subterană a hotelului. În urma atentatului, două autoturisme explodează. ISU este anunţat, un minut mai târziu, prin apelul unic de urgenţă 112, după ce tentativa paznicului de a stinge incendiul cu singurul stingător neverificat şi nereîncărcat, evident, eşuează.
Incendiul s-a extins şi la etajul doi al unităţii de cazare, iar Dispeceratul ISU alarmează Staţia Tuzla din cadrul Grupului 2 de Intervenţie şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Eforie.

Pompierii constănţeni, în luptă cu flăcările

Flăcările se extind la etajul doi al clădirii, iar fumul degajat din materialele textile opreşte orice tentativă de a stinge incendiul cu mijloace de primă intervenţie. Staţia Tuzla ajunge în 8 minute de la sesizare, timp în care cameristele au datoria de a evacua, pe scara de incendiu, turiştii cazaţi în hotel. Pentru cei blocaţi în parcarea subterană, autospeciala de descarcerare a Detaşamentului Constanţa Oraş şi o ambulanţă tip „B" a Detaşamentului Constanţa Port ajung la ora 10.15 pentru manevrele de descarcerare şi de acordare a primului ajutor.
Un scurtcircuit produs în Sala de Conferinţe, duce la aprinderea mochetelor. În această situaţie, Detaşamentul de pompieri Constanţa Port este alarmat de către pompierii de pe autospeciala SVSU, care nu erau echipaţi cu aparate de respirat, pentru a veni în sprijin cu două autospeciale cu apă şi spumă.
Pentru ca situaţia să devină şi mai complicată, la jumătate de oră după atentatul de la hotel, un alt individ necunoscut aruncă un alt cocktail Molotov într-o vitrină a unui magazin din apropiere.
În această fază, exerciţiul presupune implicarea tuturor forţelor participante pentru salvarea civililor, limitarea dezastrului şi minimalizarea pagubelor. Toate acestea, într-un mod disciplinat, fiecare având un loc precis indicat şi executând ordinele primite de la coordonatorul misiunii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 344

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 350

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 332

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 518

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 501

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 293

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 200

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 198

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 198

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 364

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 210

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 208

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 401

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 583

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 521