Atenție la înșelăciunile prin metoda „Accidentul“. Ce sfaturi au primit vârstnicii din Constanța de la polițiști și jandarmi


Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat activități de informare, pentru prevenirea faptelor de tâlhărie, furt și înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.
 
Cetățenilor le-au fost prezentate principalele cauze care duc la apariția unor astfel de infracțiuni, modurile de operare, dar și bunurile vizate de hoți.
 
Comunicatul oficial IPJ Constanța:
 

„Astăzi, 11 noiembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat activități de informare, pentru prevenirea faptelor de tâlhărie, furt și înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.
Polițiștii au prezentat pricipalele cauze care duc la apariția unor astfel de infracțiuni, modurile de operare, dar și bunurile vizate de hoți.
 
Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă ,,ajută” la comiterea acestui gen de fapte, în timp ce spiritul de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor.
 
Totodată, polițiștii au informat vârsnicii ca, în cazul în care sunt contactaţi telefonic, să nu daţi curs solicitării de a trimite sau înmâna bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul invocat de acestea, și nici să nu le permită accesul în locuințe.
 
Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor, polițiștii vă sfătuiesc: 
 
- Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!


- Poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul!
- Nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în cele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi!
- Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere)!“

 
Sursă foto: IPJ Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța a dat în judecată un fost poliţişt al BCCO Constanţa, condamnat definitiv pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire în Mamaia

28 Jan 2022 178

Constanța Un bărbat a fost rănit într-un scandal pentru un loc de parcare. Cum s-a produs incidentul

27 Jan 2022 578

Bărbat cercetat pentru evadare, depistat în Constanța

27 Jan 2022 329

Pericol în trafic în județul Constanța! Șoferi băuți depistați la volan în Eforie Nord, Medgidia și Agigea

27 Jan 2022 597

Oficial de la IPJ Constanța Cum s-a petrecut accidentul dintre un autotren și un autoturism. Unul dintre șoferi era băut

25 Jan 2022 1340

Județul Constanța Administratorii a două baruri s-au ales cu amenzi

24 Jan 2022 689

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului va contesta cele trei amenzi primite de ÎPS Teodosie pentru nerespectarea carantinării (VIDEO)

24 Jan 2022 909

LIVE VIDEO ÎPS Teodosie participă la o conferință de presă deși trebuia să fie în carantină (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 945

UPDATE. Constanța ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat de polițiști pentru nerespectarea carantinei. Trei amenzi în câteva ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2022 1605

LIVE VIDEO Alertă în Constanța! Un nou pachet suspect a fost raportat (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Jan 2022 3726

UPDATE. Județul Constanța Doi bărbați decedați pe loc și un al treilea în stare gravă, după ce o mașină s-a răsturnat pe DC87 (GALERIE FOTO și VIDEO)

22 Jan 2022 25928

Cei care au participat la cursa ilegală de pe autostrada A4 au fost identificați

20 Jan 2022 1712

Anunțul IPJ Constanța, despre cei doi conducători auto care participă la o întrecere neautorizată pe Autostrada A4 Ovidiu -Agigea (VIDEO)

20 Jan 2022 1975

Județul Constanța O femeie din Lumina este cercetată penal, după ce a furat 6.000 lei dintr-o locuință

19 Jan 2022 1844

Oficial, de la IPJ Constanța Tânărul care a lăsat fără cârnați o familie din Nicolae Bălcescu, arestat preventiv

14 Jan 2022 3795