Au inselat statul cu peste opt miliarde de lei

Comisarii Garzii Financiare au descoperit o frauda de proportii, in urma verificarilor efectuate la mai multe societati comerciale.

Firma Scu-Pin Clean SRL Constanta a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste opt miliarde de lei vechi. Potrivit comisarului-sef al Garzii Financiare Constanta, Cristian Radu, societatea functioneaza la sediul social declarat. Inspectorii au descoperit ca Scu-Pin Clean a livrat produse agricole si fier beton catre alte doua firme din Constanta. Totusi, reprezentantii Scu-Pin Clean au "omis" sa inregistreze operatiunile in contabilitate. In felul acesta, societatea a pagubit statul cu aproximativ 807.599,63 de lei. Garda Financiara a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si a emis o adresa catre DGFP, pentru a se calcula cu exactitate prejudiciul. Foarte interesant de remarcat este traseul pe care firma l-a parcurs de la inceputurile sale. SC Scu-Pin Clean SRL a fost infiintata in iulie 2005, de catre Nicolae Pindichi, din Constanta, si Ion Scupra, din Mihail Kogalniceanu. Acesta din urma a candidat in Kogalniceanu, din partea PD-ului, acum patru ani, iar apoi a trecut la PSD. Dincolo, insa, de acest aspect, pe 3.12.2007, Pindichi si Scupra se hotarasc sa instraineze firma.

Spalare de bani?

In mod suspect, acestia cesioneaza partile sociale catre Cristian Salop, din Poarta Alba, care a primit 10%, si Marian Ionica, tot din Poarta Alba, care a preluat 90%. Aproximativ patru luni mai tarziu, societatea trece la Costel Buzatu, care este numit in functia de administrator. In prezent, Buzatu este cel care va raspunde pentru neregulile constatate de Garda Financiara. Scu-Pin are un capital social de 200 de lei, nu are participare straina la capital, iar obiectul principal de activitate este "comert cu ridicata nespecializat". In anii 2005 si 2006, firma are o cifra de afaceri 0. Revenind, insa, la Buzatu, acesta nu pare sa o duca prea rau, intrucat mai este asociat in alte trei firme, doua dintre ele fiind infiintate chiar anul acesta. Costel Buzatu are actiuni la SC Auto Trans International SRL, SC Nic Com Trans SRL si SC Loernemark SRL. SC Auto Trans SRL a fost infiintata de Emil Mavrodin in 2007, avand sediul in localitatea Dorobanti. Ulterior, societatea ajunge la Marian Ionica, acelasi la care a ajuns si Scu-Pin, inainte de a deveni a lui Buzatu. Si, in mod suspect, acelasi traseu il urmeaza si Auto Trans SRL, iar Costel Buzatu devine administrator. Foarte interesant modul in care Buzatu pare sa mosteneasca toate firmele lui Ionica. Ramane de vazut daca si SC Nationala 121 Bis SRL si SC Rocoss Star SRL, cele doua societati pe care Ionica le-a infiintat in acest an, ultima dintre ele cu Cristian Salop, vor ajunge tot in posesia lui Costel Buzatu. Dat fiind acest circuit inchis al societatilor care se schimba intre aceleasi persoane, nu este exclus sa existe si suspiciuni de spalare a banilor.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Eusebiu (sec. III-IV) – „Cronica”, „Istorie bisericească”, „Pregătirea evanghelică”, „Viața împăratului Constantin”, „Către Constantin la treizeci de ani”

19 Apr 2024 638

Istoria Dobrogei - Bibliografie Arnobius (sec. IV) - „Împotriva păgânilor”

13 Apr 2024 1610

Autorizația de construire, emisă de Municipalitate Reabilitarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, în linie dreaptă

11 Apr 2024 489

Expoziția „Constanța anilor `60, `70, `80 – Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, prin ochii lui Radu Cornescu. „Am vrut să arăt tinerilor cum s-a clădit Constanța modernă” (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 859

Calendar-Ortodox 10 aprilie. Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

10 Apr 2024 620

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 604

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 586

Mohammad Murad, candidat AUR la CJ Constanța - „Nu îmi este frică să duc această luptă și sunt convins că voi fi învingător“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 938

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1032

LIVE Decernarea premiilor filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și a premiilor revistei Ex Ponto, la Biblioteca Județeană Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1023

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 1003

Ceremonia de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

13 Mar 2024 567

Legendă Farul Constanța Aniversare! Constantin Mareș, la 80 de ani (VIDEO)

07 Mar 2024 1547

ARBDD „Studiul de evaluare a potențialului de utilizare durabilă a resurselor vegetale pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării în anii 2023-2026”

07 Mar 2024 515

Istoria Dobrogei - Bibliografie Filostrat (sec. II-III) - „Viața lui Apollonios din Tanya”, „Heroicos”

02 Mar 2024 4301