Au intrat în „hora“ jandarmilor constănţeni Prinşi cu jointuri şi țigări de contrabandă

Jandarmii au surprins în Constanţa cinci persoane care aveau asupra lor jointuri şi 11 pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde.
 
Astfel, sâmbătă, în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în apropiere de CET, a observat trei persoane care-şi confecţionau jointuri. La vederea militarilor, tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Ei au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra acestora, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni şapte pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.
 
O oră mai târziu, un alt echipaj a surprins, în zona Gării, alte două persoane, de 19 ani, care aveau asupra lor patru pacheţele cu aceeaşi substanţă.
 
Jointurile şi pacheţelele descoperite vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, între orele 9.00 şi 9.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanța au desfășurat acțiuni punctuale, în apropierea Complexului Eden, Gării și Târgului Duminical din Constanța, unde au surprins cinci persoane cu vârste cuprinse între 39 și 45 de ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă 237 de pachete fără timbre accizabile, inscripționate „Ashima“, „Compliment“, „Marble“, „MM“, „Winston“, „NZ“, „Kiss“ și „Viceroy“.
 
Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare și pachetele de țigări vor fi predate IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bişniţari prinşi de jandarmi cu ţigări şi parfumuri în zona Gară şi Autogară Sud Constanţa

27 Feb 2015 2618