Eveniment

Au traficat persoane, dar nu vor la "mititica"

Membrii clanului Memet au atacat in recurs hotararea prin care au fost condamnati la ani grei de inchisoare pentru trafic de minori. Dosarul lor a fost inregistrat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In cursul lunii februarie, Curtea de Apel Constanta a respins apelurile celor sapte inculpati, apreciindu-le ca nefondate. Memet Saban, Memet Memet, Memet Aidar, Ali Leila, Ghengeaua Chirez si Amis Cadrie au fost condamnati, in prima instanta, de Tribunal la cate sapte ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de carne vie. Cel mai usor a scapat Iasar Memet, care a primit doar patru ani de detentie. Curtea de Apel a mentinut sentinta Tribunalului, insa Memetii nu vor sa se resemneze cu pedepsele primite si au declarat recurs, la Inalta Curte. Potrivit actului de inculpare, activitatea infractionala a celor sapte persoane s-ar fi desfasurat in intervalul 2002 - 2003, cand acestea ar fi traficat un numar de aproximativ 20 de tinere pe relatia Romania - Spania. Fetelor li se promiteau slujbe de menajere sau baby-sitters, iar transportul pana la destinatie era asigurat tot de membrii retelei, care le insoteau la fiecare pas. Victimele erau racolate din cercuri de cunostinte, insa imediat ce ajungeau, fetele isi dadeau seama ca totul nu fusese decat o inselatorie. Indivizii le opreau actele, le "ofereau" o cazare in conditii mai mult decat precare, le bateau, le rapeau libertatea si le obligau sa se prostitueze pe strada Montera, din Madrid. Sumele obtinute din rezultatele tratamentului barbar la care erau supuse tinerele erau de ordinul sutelor sau miilor de euro pe noapte. Unele dintre femei au reusit sa scape si au ajuns cu greu inapoi in tara, unde au depus plangeri impotriva indivizilor. Tinerele erau insotite periodic, la telefoane, de catre indivizi, care le obligau sa sune in tara si sa asigure familiile ca totul este in regula. Potrivit anchetatorilor, din probele administrate, rezulta ca membrii retelei ar fi obtinut aproximativ 100.000 de euro din exploatarea fetelor, iar banii au fost introdusi ilicit in tara. Din sumele respective, indivizii au folosit o parte la construirea unor vile si la achizitionarea unor autoturisme. Decizia ICCJ va fi definitiva.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep joacă astăzi la turneul de la Eastbourne

25 Jun 2019 727

Un fost consilier local PSD va fi despăgubit Încep exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanța (document)

24 Jun 2019 3674

Revista presei locale

21 Jun 2019 711

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2393

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2371

Campioana seriei Sud a Ligii a 6-a, Viitorul Cobadin, a încheiat stagiunea cu o victorie zdrobitoare (galerie foto)

19 Jun 2019 1190

UPDATE. Imagini de la eveniment Un bărbat, alergare alături de cățelul său la Crosul Ziua Olimpică, de la Constanța! (galerie foto)

16 Jun 2019 1325

Fotbalul judeţului Constanţa În weekend se dispută ultima etapă la Liga a 5-a şi în seria Sud a Ligii a 6-a

15 Jun 2019 1189

Duminică, alergători de toate vârstele sunt aşteptaţi la Constanţa la Crosul Ziua Olimpică

15 Jun 2019 1806

Personalităţi ale sportului românesc, printre participanţii de la conferinţa organizată de MTS la Mamaia (galerie foto)

13 Jun 2019 890

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Faza naţională la minihandbal mixt se dispută la Constanţa

12 Jun 2019 716

Revista presei locale

12 Jun 2019 590

Duminică, la Constanţa se desfăşoară Crosul Ziua Olimpică

12 Jun 2019 912

Fotbalul judeţului Constanţa CS Peştera este campioană în Liga a 5-a (galerie foto)

11 Jun 2019 731

Simona Halep nu va participa la BRD Bucharest Open. De ce a luat jucătoarea din Constanța această decizie

10 Jun 2019 586