Au traficat persoane, dar nu vor la "mititica"

Membrii clanului Memet au atacat in recurs hotararea prin care au fost condamnati la ani grei de inchisoare pentru trafic de minori. Dosarul lor a fost inregistrat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In cursul lunii februarie, Curtea de Apel Constanta a respins apelurile celor sapte inculpati, apreciindu-le ca nefondate. Memet Saban, Memet Memet, Memet Aidar, Ali Leila, Ghengeaua Chirez si Amis Cadrie au fost condamnati, in prima instanta, de Tribunal la cate sapte ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de carne vie. Cel mai usor a scapat Iasar Memet, care a primit doar patru ani de detentie. Curtea de Apel a mentinut sentinta Tribunalului, insa Memetii nu vor sa se resemneze cu pedepsele primite si au declarat recurs, la Inalta Curte. Potrivit actului de inculpare, activitatea infractionala a celor sapte persoane s-ar fi desfasurat in intervalul 2002 - 2003, cand acestea ar fi traficat un numar de aproximativ 20 de tinere pe relatia Romania - Spania. Fetelor li se promiteau slujbe de menajere sau baby-sitters, iar transportul pana la destinatie era asigurat tot de membrii retelei, care le insoteau la fiecare pas. Victimele erau racolate din cercuri de cunostinte, insa imediat ce ajungeau, fetele isi dadeau seama ca totul nu fusese decat o inselatorie. Indivizii le opreau actele, le "ofereau" o cazare in conditii mai mult decat precare, le bateau, le rapeau libertatea si le obligau sa se prostitueze pe strada Montera, din Madrid. Sumele obtinute din rezultatele tratamentului barbar la care erau supuse tinerele erau de ordinul sutelor sau miilor de euro pe noapte. Unele dintre femei au reusit sa scape si au ajuns cu greu inapoi in tara, unde au depus plangeri impotriva indivizilor. Tinerele erau insotite periodic, la telefoane, de catre indivizi, care le obligau sa sune in tara si sa asigure familiile ca totul este in regula. Potrivit anchetatorilor, din probele administrate, rezulta ca membrii retelei ar fi obtinut aproximativ 100.000 de euro din exploatarea fetelor, iar banii au fost introdusi ilicit in tara. Din sumele respective, indivizii au folosit o parte la construirea unor vile si la achizitionarea unor autoturisme. Decizia ICCJ va fi definitiva.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 540

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1034

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 499

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 634

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 459

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1641

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575