Eveniment

Autoturism cu ITP fals, depistat la Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat la PTF Ostrov un cetăţean român care conducea un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip ITP fals.

Astfel, luni, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au oprit pentru executarea controlului, la PTF Ostrov, pe sensul de ieşire din ţară, un autovehicul marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria şi condus de cetăţeanul român Liviu B., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.
 
În urma verificării documentelor prezentate, a rezultat faptul că certificatul tip ITP, cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind susceptibil a fi falsificat. Verificările specialiştilor criminalişti au confirmat acest fapt. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit, în cauză, lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals“ şi „ fals material în înscrisuri oficiale“, fapte prevăzute şi sancţionate conform prevederilor art. 320 şi 323 din Codul Penal.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.