Averea şi interesele Cine îi judecă pe foştii şefi ai banilor şi ai Vămilor din România, dar şi pe cel al Informaţiilor din Constanţa (document)

Conform procurorilor, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro)

Deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, vor fi judecaţi de Mariana Constantinescu, din Curtea de Apel Bucureşti. Constantinescu a fost numit judecător prin decret prezidenţial, în luna mai 1996, la Judecătoria Sectorului 3.

Conform ultimei declaraţii de avere a judecătoarei, pusă la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, Mariana Constantinescu deţine un teren intravilan, din 1997, în suprafaţă de 50 mp, un apartament, din 1997, în Bucureşti, în suprafaţă de 50 mp, o parte dintr-un alt apartament situat tot în Bucureşti. Mariana Constantinescu conduce un Opel Astra, auto fabricat în anul 2010, are bani în bancă (10.000 de euro şi 11.000 de lei). Judecătoarea are şi datorii către trei bănci, însumând circa 125.000 de lei. Pe când era judecător al Tribunalului Bucureşti, Mariana Constantinescu a câştigat anual suma de 176.504 lei. Conform propriilor consemnări, judecătoarea nu are interese.   

Acuzele


Conform DNA, Blejnar a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), Comăniţă, pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii) şi Secăreanu, pentru complicitate la evaziune fiscală, constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

DNA: „Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional“


În cauză au mai fost deferite justiţiei şi alte persoane, printre acestea aflându-se Radu Nemeş, în stare de arest preventiv, văzut de DNA drept coordonatorul grupului infracţional organizat, soţia sa, Diana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

5 august, următorul termen 


Nu este de trecut cu vederea faptul că procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei şi formarea unui alt dosar penal, în vederea continuării cercetărilor cu privire la alte persoane fizice şi juridice, între care şi Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Dosarul celor mai sus precizaţi a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 august.

Citeşte întreg comunicatul DNA aici

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 469

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3734

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 995

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3606

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1100

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 968

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 648

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4440

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1174

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1628

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1208

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în apropierea Cherhanalei din Olimp

31 Mar 2024 799

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1107

Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Muzeului de Artă. Un autoturism, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1863

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 648