Avocata Carmen Violeta Ciocan, încătușată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa o cercetează pe avocata Carmen Violeta Ciocan, din cadrul Baroului Tulcea, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și fals în declaraţii. Avocata a fost reținută și prezentată Curții de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susțin că, „în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocatură Carmen Ciocan, în baza rezoluţiei infracţionale unice, în mod repetat, în perioada 2009 - 2015, s-a sustras de la plata impozitului pe venit datorat bugetului consolidat al statului prin omisiunea înregistrării în evidenţele contabile a veniturilor realizate din activităţile de avocatură, stabilindu-se, până la acest moment, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de 21.415 lei“.

„Sediu profesional fictiv“

„În calitate de asociat unic al SC Arfimen SRL Maliuc, s-a sustras, în baza rezoluţiei infracţionale unice, în mod repetat, până la acest moment procesual, de la plata către bugetul consolidat al statului cu suma de 2.332 de lei. În calitate de reprezentant al C.I.A. Carmen Ciocan, şi-a stabilit un sediu profesional fictiv la adresa din municipiul Tulcea, strada Gloriei, sediu nedeclarat la Administraţia Finanţelor Publice Tulcea şi/sau la Baroul Tulcea, cu scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale. În anul 2010, a introdus în circuitul licit, prin două operaţiuni comerciale, suma totală de 1.350.000 de lei, cunoscând că această sumă provine din activităţile de avocatură prestate fără a fi înregistrate din punct de vedere contabil“, se mai arată în documentele procurorilor. Mai mult decât atât, avocata este acuzată că ar fi instigat-o pe Doina Moraru să „procedeze la întocmirea, în fals, a unei expertize extrajudiciare, pe care a prezentat-o în apărarea sa cu scopul vădit de a dovedi că nu a săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală în calitate de reprezentant al C.I.A. Carmen Ciocan“.

„Declaraţii mincinoase“

Tot în sarcina avocatei, procurorii au reținut și o presupusă instigare a Violetei Chilom pentru a „contraface Registrul Jurnal de încasări şi plăţi al C.I.A. Carmen Ciocan, cu scopul de a dovedi desfăşurarea în condiţii de legalitate a activităţii profesionale la cabinetul de avocatură“. Carmen Violeta Ciocan este suspectată și că ar fi „formulat declaraţii mincinoase cu privire la domiciliul său din comuna Maliuc, sat Vulturu, judeţul Tulcea, în condiţiile în care nu a locuit decât temporar în acea localitate, în anul 2012, pe durata alegerilor locale“.

Informaţii de la Registrul Comerţului

Conform Registrului Comerțului, SC Arfimen SRL are sediul social în satul Maliuc, comuna Maliuc, județ Tulcea. Asociat unic este Carmen Violeta Ciocan, născută la data de 26.05.1974, în Tulcea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%. Potrivit Registrului Comerţului, administratorul firmei este Alexandra Constantin, născută la data de 30.08.1990, în Tulcea. Unitatea comercială are ca obiect de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la reprezentanții firmei cu privire la dosarul penal mai sus precizat, însă numerele de telefon puse la dispoziție de Registrul Comerţului nu erau alocate.

Smart Trading, Drymar și SC Hanul Maliuc SRL

De menționat că numele avocatei mai este legat, conform Registrului Comerțului, de Smart Trading SRL, de Drymar SRL, ambele fiind radiate, dar și de SC Hanul Maliuc SRL. Registrul Comerţului informează că Hanul Maliuc are sediul social în satul Maliuc, comuna Maliuc, județul Tulcea. Asociaţi persoane juridice sunt: SC Carpatours SRL, cu sediul social pe strada Telecabinei nr. 54A, Complex Silva, judeţ Prahova, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 51%, unitatea fiind reprezentată de Alexandru Gică, născut la data de 18.10.1948, în orașul Mizil, Prahova, dar și SC Finesse SRL, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 9%. Asociaţi persoane fizice apar: Ionel Ciocan, născut la data de 29.08.1965, în satul Greci, Tulcea, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, și Carmen Violeta Ciocan, născută la data de 26.05.1974, în Tulcea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%. Potrivit Registrului Comerţului, SC Hanul Maliuc SRL este administrată de Alexandru Gica și are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

Încercări fără succes

La secţiunea contacte, Registrul Comerțului pune la dispoziție o adresă web, www.hotelsilva.ro, precum și două numere de telefon, unul de mobil, iar celălalt de fix. La numărul de telefon mobil a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu firma, iar la cel de fix nu a răspuns nimeni, punctele de vedere fiind solicitate sâmbătă, în jurul orei 14.00. Dacă reprezentanții unităților comerciale mai sus precizate vor dori să-și exprime poziția cu privire la dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța, vom da publicității opinia respectivă, într-o ediţie viitoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea avocatei Carmen Violeta Ciocan, respinsă de Curtea de Apel Constanța (document)

17 Jun 2015 1900

Avocata Ciocan, menţinută în arest la domiciliu de judecătorul Lucian Macavei, de la Curtea Supremă (document)

06 Jun 2015 1990

Avocata Carmen Violeta Ciocan, arestată la domiciliu (document)

02 Jun 2015 4776

Avocată din cadrul Baroului Tulcea, reținută Dosarul a fost înaintat cu propunere de arestare preventivă Curţii de Apel Constanţa

29 May 2015 2822