Avraham Morgenstern, menţinut în arest de judecătorul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu (rechizitoriu)

În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Avraham Morgenstern şi SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată la circa 2,8 milioane de lei, şi a patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate

Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, menţinerea în arest a lui Avraham Morgenstern, afaceristul israelian cercetat într-un dosar de evaziune fiscală ]n care procurorii Anticorupţie au calculat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro. Morgenstern este suspectat că, în perioada 2009-2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea contractelor respective. Israelianul mai este bănuit că, „în aceeaşi perioadă, a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru și Comrad Leasing Ltd Cipru“.
 
Într-un alt dosar, Avraham Morgenstern este cercetat alături de Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Revenind la dosarul de evaziune, afaceristul israelian a fost încătuşat pe data de 18 noiembrie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Pe data de 10 februarie, DNA l-a trimis în judecată pe Morgenstern, în sarcina căruia s-au reţinut săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Pe data de 11 februarie, Tribunalul a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Morgenstern. Nemulţumit, afaceristul a formulat contestaţie, solicitând să fie pus în libertate. Cererea lui a fost trimisă spre soluţionare judecătorului Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel Bucureşti. Ieri, magistratul a respins ca nefondată contestaţia formulată de Avraham Morgenstern împotriva încheierii de şedinţă din data de 11 februarie, pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

 A refuzat să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vîntu

 Mihai Alexandru Mihalcea este unul dintre judecătorii care l-au condamnat la închisoare pe Dan Voiculescu. Potrivit stradadebuzau.ro, „judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea este cel care a refuzat, în 2013, să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv că «nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale» şi «nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit»“. „Mihai Alexandru Mihalcea a fost, începând cu luna februarie a anului 2010, judecător la Judecătoria Buzău, însă, în luna aprilie a aceluiaşi an, el a fost detaşat de Consiliul Superior al Magistraturii la Judecătoria Sectorului 4, Bucureşti. În martie 2014, a ajuns la Tribunalul București, iar acum, la Curtea de Apel Bucureşti“, conform sursei mai sus citate.    
 
Citeşte şi
 
Prejudiciu de peste 10.000.000 de euro
RAEDPP Constanţa şi Confort Urban ar fi făcut plăţi în baza unor facturi fără semnificaţie contabilă (rechizitoriu) 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.