Eveniment

Azi, un nou termen în Dosarul „Păgubiţii Vectra”. Al 32-lea

Tribunalul Constanţa va redeschide, pentru a 32-a oară, dosarul cunoscut generic „Păgubiţii Vectra”, cauză în care Adrian Roșu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, ar fi indus în eroare circa 190 de persoane.

Azi, începând cu ora 09.00, judecătorii discută oportunitatea menţinerii măsurilor preventive faţă de firme. Adrian Roșu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la finele lunii decembrie 2012. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa susţin că, în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, inculpaţii mai sus precizaţi „au indus în eroare 189 de persoane (părţi vătămate, în cauză), angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa”.

„Banii, folosiţi în scop personal”

„Părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire, întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu au cunoscut împrejurarea că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare”, potrivit DNA Constanţa.

Prejudiciul, peste 5,5 milioane de euro

Organele de anchetă mai susţin că „inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate, astfel că acestea au renunţat să uzeze de mijloacele prevăzute în legea civilă pentru recuperarea pagubelor create”. În această modalitate, părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 euro și 282.500 de lei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul „Păgubiţii Vectra“. Este gata raportul de expertiză contabilă

19 Sep 2018 467