Bamburic a incercat sa pacaleasca si Petromin

SC Best Land SRL, una dintre firmele la care omul de afaceri Liviu Bamburic este actionar, era atat de inglodata in datorii, incat nici chiria pentru spatiul in care firma isi desfasura activitatea nu mai putea fi achitata. Aceasta concluzie se poate desprinde cu usurinta din faptul ca, dupa mai bine de sase luni in care a asteptat degeaba, fostul director general al CNM Petromin SA, Pavel Fronea, a actionat firma lui Bamburic in judecata, pentru a-si recupera banii.

Cronologia faptelor reiese clar din dosarul cu numarul 3021/118/2007, solutionat de Sectia Comerciala a Tribunalului Constanta. Pe 2 august 2006, intre cele doua firme se incheie contractul de inchiriere numarul 1800, care privea imobilul cu suprafata de 46,10 mp, situat in Faleza Nord, pe strada Pescarilor, bl. FZ 10, sc. C, parter, spatiul comercial numarul 4. Reprezentantii Petromin la aceasta tranzactia au fost directorul general si directorul economic, Marcel Lepadatu. Best Land a fost reprezentata de Dragos Bostina. Cele doua parti au convenit ca suma care trebuia platita pentru spatiul respectiv sa fie echivalentul in lei al 368.8 euro pe luna, plus TVA, calculat la cursul BNR al zilei in care se face plata. Contractul era inchiriat pe cinci ani, iar daca nu se prelungea, acesta urma sa expire pe 1 august 2011. Toate bune si frumoase, pana aici. De fapt, toate erau intr-atat de bune si de frumoase, iar reprezentantii celor doua firme aveau atat de multa incredere ca vor avea o colaborare de lunga durata, incat despagubirile pe care le-au fixat in cazul intreruperii neprevazute a contractului aproape ca frizeaza absurdul. Astfel, articolul 9 al respectivului contract prevede faptul ca valoarea totala a despagubirilor se calculeaza prin inmultirea numarului de luni ramase pana la implinirea termenului de cinci ani cu valoarea despagubirilor lunare de 100 de euro plus TVA. Tot in contract era prevazut faptul ca locatarul (Best Land) trebuia sa elibereze spatiul in termen de trei zile de la rezilierea contractului. Evident, ambele parti au fost multumite de clauze si au semnat contractul. In primele doua luni, totul a mers dupa cum era prevazut, Best Land achitandu-si cu constiinciozitate chiria. Numai ca partea frumoasa se termina aici.

Despagubiri de peste 6.000 de euro

In martie, Petromin cheama societatea lui Bamburic in judecata, solicitand rezilierea contractului si evacuarea firmei din spatiul cu pricina. Interesant este totodata faptul ca in cererea respectiva, Fronea solicita de asemenea obligarea Best Land la plata despagubirilor, conform art. 9 din contract. Cu alte cuvinte, dupa calculul intocmit de Petromin si depus ca proba la dosar, suma pe care Best Land o avea de platit catre Petromin se ridica la valoarea de 6.188 de euro, avand in vedere ca la momentul respectiv ramasesera 52 de luni pana la incheierea de drept a contractului. La termene, juristul CNM Petromin se prezinta in numele acesteia, numai ca Best Land lipseste sistematic. In mod absolut inexplicabil si care a ramas, de altfel, inexplicat, pe 22.05.2007, la al doilea termen de judecata, directorul general al Petromin renunta brusc la capatul de cerere privind despagubirile in valoare de peste 6.000 de euro. Schimbarea de atitudine ramane total nemotivata. Pe tot parcursul procesului, SC Best Land SRL a fost de negasit. Totusi, chiar daca reprezentantii firmei nu s-au deranjat sa isi afirme existenta in aceasta speta, cercetarea judecatoreasca a mers inainte. Astfel, prin sentinta nr. 3510, din 19.06.2007, instanta i-a dat dreptate firmei CNM Petromin SA. Magistratii au dispus rezilierea contractului de inchiriere, obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata, in valoare de 18,03 lei si evacuarea SC Best Land SRL. Prin decizia judecatorilor, firma lui Bamburic a fost lasata in strada.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 295

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 457

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 789

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 242

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 235

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 262

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 291

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 287

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 438

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 561

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 820

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 383

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 423

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 452

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 336