Beatrice Silvia Şişman, fostul procuror-şef al Anticorupţiei din Constanţa, pleacă de la DNA (documente)

În iulie 2012, Scăeţeanu a câştigat concursul organizat pentru ocuparea unui post de execuţie în Direcţia Naţională Anticorupţie
 
Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza, în şedinţa de maine, nota Direcţiei Resurse Umane şi Organizare privind cererea formulată de Beatrice Silvia Şişman de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Silvia Şişman Beatrice a fost procuror-şef al Direcţiei Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Alături de ea, din DNA vrea să plece şi procurorul Mihaela Corina Scăeţeanu.
 
Beatrice Silvia Şişman, fost magistrat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost procuror-şef al Anticorupţiei de la Constanţa timp de câteva luni, în perioada 2010 - 2011. Prin hotărârea nr. 105, din data de 19 mai 2011, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior a Magistraturii a respins propunerea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României de numire a magistratului în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa al DNA.

Beatrice Silvia Şişman 

Conform declaraţiei de avere completate la data de 20 mai 2013 şi puse la dispoziţie de CSM, Beatrice Silvia Şişman deţine, împreună cu soţul, Dragoş Octavian Şişman (asociat în SC Onyo SRL), două terenuri intravilane în Ovidiu şi Constanţa, în suprafaţă totală aproximativă de 483 de metri pătraţi, dar şi două imobile de locuit. Dragoş Octavian Şişman deţine 99% din părţile sociale ale SC Onyo SRL, în valoare de 693.000 de lei. Beatrice Silvia Şişman a mai notat în declaraţia de avere un credit la BRD în valoare de 25.000 de dolari, contractat în 2004 şi cu data scadenta în 2019. În ceea ce priveşte rubrica destinată veniturilor, Beatrice Silvia Şişman a declarat că de la DNA Constanţa a luat 110.276 de lei, în timp ce soţul a primit de la societatea comercială mai sus precizată suma de 11.676 de lei. Cei doi soţi au mai câştigat 1.200 de lei din închirierea unui imobil.

Mihaela Corina Scăeţeanu 

Celălalt procuror care vrea să plece din DNA, Mihaela Corina Scăeţeanu, nu are bunuri imobile, cel puţin conform declaraţiei de avere completate la data de 21 mai 2013 şi puse la dispoziţie de CSM. Magistratul are, din 2006, un apartament, un autoturism marca Dacia model 1310, fabricat în 2000, dar şi un depozit bancar, din 2012, în valoare de 50.000 de lei. Mihaela Corina Scăeţeanu a mai declarat că, în 2006, a luat un credit cu scadenţa în 2026, valoarea lui fiind de 38.400 de euro, suma de restituit atingând 88.000 de euro. Cât priveşte salariile, Mihaela Corina Scăeţeanu a declarat că a luat de la DNA salariul anual de 113.653 de lei, în timp ce soţul, Mihail Teodor Abălaru, a câştigat pentru activitatea profesională (consilier juridic) la SC Habitat şi Ambient SA Bucureşti suma de 9.376 de lei, de la SC Amex Consulting SRL Constanţa - 2.822 de lei şi de la SC Pozitron Medical Investigation SRL Constanţa (deţinătoarea Clinicii Pozimed) - 5.249 de lei.
 
Aşa cum menţionam în ediţiile trecute, Habitat şi Ambient SA este reprezentată de Valentin Gheorghe Ionescu, unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
Citeşte şi
Pozitron şi „norocul” de a câştiga un contract uriaş cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3461