Beniamin, în maşină cu Natalia Mateuţ Unul dintre cei 12 copii ai milionarului Ţânţaş şi accidentul poliţistului de la Constanţa

beny.jpg„Am văzut Poliţia pe drum, dacă era ceva, să merg neregulamentar, mă opreau. Când m-au oprit, mi-au spus că am omorât un poliţist. Nici nu ştiam ce s-a întâmplat"

Cunoscutul Beniamin Ţânţaş, de 34 de ani, din oraşul Negreşti, judeţul Satu Mare, fratele lui Samuel Ţânţaş, fostul subprefect de Satu Mare, preşedintele PDL Negreşti Oaş, este şoferul care ar fi fost urmărit de Cristian George Dobrilă, lucrător al Serviciului Rutier Brăila, detaşat la Poliţia Rutieră Constanţa, înainte ca omul legii să lovească în plin un BMW şi să ajungă în stare gravă la spital. Cel puţin asta spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, însă Beniamin Ţânţaş, unul dintre cei 12 copii ai milionarului Vasile Ţânţaş, are altă variantă. „Mă întorceam de la mare. Eram în maşină cu prietena mea, Natalia Mateuţ. Nu m-a urmărit niciun poliţist. Şi-au dat seama că nu am nicio vină", ne-a declarat Beniamin Ţânţaş.

beny_samuel.jpgPrin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că „la data de 17 iulie a.c., ora 20.42, în judeţul Constanţa, un poliţist delegat în cadrul Serviciului Rutier Constanţa, (n.r. Cristian George Dobrilă) aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu cu motocicleta din dotarea unităţii, pe DN 22C, sensul de mers dinspre Constanţa către Medgidia, a sesizat că un participant la trafic efectua depăşiri neregulamentare şi circula imprudent, motiv pentru care a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune". Tot potrivit oficialilor IPJ Constanţa, la kilometrul 28+800 m, într-o curbă deosebit de periculoasă, agentul de poliţie a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca BMW, condus de Daniel Laurenţiu Angelescu, de 28 de ani, din Constanţa. Acesta circula dinspre Medgidia către Constanţa, iar, în urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a lucrătorului de poliţie, care era echipat corespunzător, purta casca de protecţie şi nu se afla sub influenţa alcoolului. „Pe perioada cercetării la faţa locului, traficul rutier a fost deviat pe DJ222 pentru sensul de mers dinspre Medgidia către Constanţa şi pe DN3 pentru sensul de mers dinspre Constanţa către Bucureşti, până la ora 23.10. Conducătorul autoturismului, urmărit de poliţist, a fost oprit în trafic la Cernavodă, identificat ca fiind Beniamin Ţânţaş, de 34 de ani, din oraşul Negreşti, judeţul Satu Mare. În cauză cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa", se mai arată în informarea oamenilor legii de la Constanţa. Cristian George Dobrilă a fost transferat, ieri, la Spitalul Floreasca din Capitală. Contactat telefonic, Beniamin Ţânţaş ne-a declarat că la momentul producerii accidentului rutier se întorcea de la mare.

Frate cu Samuel şi Darius Ţânţaş

„Eram în maşină cu prietena mea, Natalia Mateuţ. Au vrut (n.r. poliţiştii) să mă ducă la secţie, după care mi-au făcut poze la maşină. (...) Eu am mers regulamentar. Nu m-a urmărit nimeni. Poliţiştii şi-au dat seama, ulterior, că nu am nicio vină. Am văzut Poliţia pe drum, dacă era ceva, să merg neregulamentar, mă opreau. Când m-au oprit mi-au spus că am omorât un poliţist. Nici nu ştiam ce s-a întâmplat. În spatele meu nu era niciun poliţist. (...) Unde era să alerg, era foarte aglomerat drumul. (...) Conduceam un Mercedes CL 500 AMG", ne-a mai spus Beniamin Ţânţaş. Bărbatul nu se află pentru prima dată în atenţia reflectoarelor, el fiind unul dintre cei 12 copii ai afaceristului milionar Vasile Ţanţaş, patronul societăţii comerciale Beny Alex SRL. Beniamin Ţânţaş este fratele lui Samuel Ţânţaş, fostul subprefect de Satu Mare, preşedintele PDL Negreşti Oaş, şi al lui Darius Ţânţaş. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce, în septembrie 2008, a lovit cu peste 200 de km pe oră o altă maşină, iar şoferul acesteia a murit. În momentul accidentului, Ţânţaş avea permisul suspendat şi o alcoolemie de 1,40 mg/l în sânge.

„Cum au pierdut pedeliştii un Bentley Alb, în ziua Convenţiei"

Pe data de 15 mai 2011, gândul.info a publicat un reportaj intitulat „Cum au pierdut pedeliştii un Bentley Alb, în ziua Convenţiei. Pe urmele misteriosului domn Beny". Jurnaliştii au găsit maşina în faţa Senatului şi au încercat să dea de urma proprietarului, întrebând diverşi politicieni cunoscuţi cine ar putea veni la Convenţie cu un Bentley. „Într-un fund de sală, întreb o figură cunoscută şi nu prea. «Ştiţi cumva unde sunt cei de la Satu Mare?». Omul mă priveşte motivat şi spune simplu. «Tocmai aici. Pe cine căutaţi?». «Îl caut pe proprietarul unui Bentley alb, parcat în faţa Senatului». «Tocmai a ieşit», mai spune interlocutorul meu şi, serviabil, pune mâna pe telefon, tastează un număr şi-i spune celuilalt că-l caut eu şi că mi-a blocat maşina. «Nu. Nu mi-a blocat-o. Curiozitatea m-a-mpins să-l caut. Să-mi spună câte ceva despre maşină». (...) Cine este Beny, Beny Ţânţaş? În primul rând, este fiul lui tata, adică Vasile Ţânţaş, om de afaceri cu o avere estimată la 9 milioane de euro, ceea ce i-a atras şi introducerea în diverse topuri ale miliardarilor români. Presa locală şi centrală a scris mult despre afacerile lui Vasile Ţânţaş, inclus în grupul băieţilor deştepţi din energie şi despre care se spune că ar fi un apropiat al deputatului PDL Ioan Oltean. Firmele lui Ţânţaş au executat foarte multe lucrări în baza unor contracte încheiate cu statul. Uneia dintre firmele sale, omul de afaceri i-a dat chiar numele fiului său, Beny Alex. Firmele lui Vasile Ţânţaş au înregistrat cifre de afaceri spectaculoase. Din 2005, una din societăţile sale a obţinut licenţă de furnizare a energiei, obiectul principal de activitate fiind întreţinerea liniilor electrice aeriene. Ţânţaş mai deţine - potrivit informaţiilor apărute în presă - şi o staţie de comercializare a carburanţilor, un fast-food, un hotel, un ştrand etc. Companiile sale sunt centrate şi pe investiţii şi lucrări în domeniul hidrotehnic, energetic şi al construcţiilor civile", conform gândul.info.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ADY

19 Jul, 2011 14:00

beny,....

ADY

19 Jul, 2011 13:57

Beny,este un baiat OK,aici in Negresti-Oas,eu nu am alte cuvinte decat de lauda.BENY,dar chiar esti tare ai prins-o chiar pe NATALIA MATEUT,fiica celui cu care s-a concurat tatal tau pe vremuri,pentru acel volvo....bravo!!!

Articole asemanatoare

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 457

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 385

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 808

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 740

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 211

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 783

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 881

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 712

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 917

În județul Sibiu Un șofer băut a lovit un polițist rutier, aflat în timpul controlului. Ce alcoolemie i-a fost găsită

20 Apr 2024 451

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Sibioara

20 Apr 2024 940

Infotrafic Circulația rutieră este oprită pe DN 22, pe ambele sensuri de mers, din cauza accidentului de la Sibioara, județul Constanța

20 Apr 2024 637

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 2865

Știri Constanța Un șofer băut a provocat un accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Trei mașini au fost avariate

20 Apr 2024 798

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 644