Benzinarii au fost trimisi in judecata

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au definitivat, ieri, urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a persoanelor acuzate de furt de combustibil. Astfel, prin rechizitoriul intocmit de catre procurori s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Vasile Sponti, Nicu Caracota, Anton Caracota, Nicolae Tararache, Elena Draghici, Benoni Samir Ciobanu, Marian Saicaru, Valentin Vasa, Costel Vasile Ungurianu, Vasile Saviuc, Ionel Ciocarlan si Robert Caracuda. Toata povestea benzinarilor a inceput in noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2003, atunci cand politistii au descoperit in spatele Penitenciarului Valea Seaca un autotractor cisterna marca "Iveco", al carui sofer a fugit la vederea organelor de ordine. La scurt timp, Ionel Ciocarlan, Vasile Saviuc si Vasile Costel Ungurianu au fost prinsi de politisti in apropierea locului faptei, in timp ce se aflau intr-un autoturism. In urma extinderii cercetarilor, s-a mai stabilit ca Tararache s-a folosit de un nume fals, respectiv Robert Caracuda, si a ridicat sumele de bani virate de SC "Miralen" SRL in contul SC "Silva Impex SRL". O alta persoana implicata in acest caz este Elena Draghici, care, asa cum rezulta din actul de inculpare, a participat in mod direct la toate actiunile de contrabanda cu combustibil prin care SC "Petrotrans" si statul roman au fost prejudiciati cu suma de peste 35 miliarde lei. Printre altele, in sarcina acesteia s-a retinut faptul ca, in calitate de administrator la SC "Miralen" SRL, in luna iunie 2000, cu ocazia derularii unui contract cu Rafinaria Darmanesti, a interpus intre cele doua societati o firma fantoma, care a achitat contravaloarea marfii printr-o compensare nereala, cauzand un prejudiciu Rafinariei Darmanesti de aproximativ 6 miliarde lei. De asemenea, s-a mai stabilit ca toti ceilalti inculpati au cunoscut faptul ca benzina pe care o comercializau provenea din activitati ilegale de sustragere a combustibilului, motiv pentru care vor raspunde in fata instantei de judecata.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 821

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 710

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1561

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 775

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 867

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1024

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 861

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 1984

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 728

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2394

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 791

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 638

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1249

Cezar Costin Stancu, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA. Azi, primul termen (RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1084