Eveniment

Bijuterii, pietre preţioase, tablouri şi mai multe case Averea poliţistului Cicerone Dincă. Ar fi primit bani de la şeful restaurantului Beirut (documente)

Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa
 
Cicerone Dincă, fost sportiv de performanţă, agent-şef adjunct în cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, a fost prezentat, ieri, Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. Dosarul poliţistului de frontieră a fost trimis spre soluţionare judecătoarei Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, care a decis arestarea preventivă a bărbatului. Dincă a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Conform DNA, în perioada aprilie - iulie 2015, în mod repetat, Dincă ar fi pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) „mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri“.
 
Denunţătorul ar fi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea cunoscutul restaurant Beirut din Constanţa, unde au murit trei tinere. De altfel, Karam este cercetat în acest dosar sub control judiciar de procurorii Parchetului General al României, deoarece, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, aparent în lipsa unor avize şi fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, ar fi modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi ar fi amenajat restaurantul Beirut.
 
Revenind la cauza lui Cicerone Dincă, DNA arată: „Dacă iniţial pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 de euro sau la un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior, acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul“.
„În acelaşi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 de euro, câte 11.000 de euro pentru intermediar şi pentru persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine. La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant de către procurorii Anticorupţie după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 de euro“, se mai arată în documentele celor de la DNA.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere puse la dispoziţie de Agenţia Naţională de Integritate, Cicerone Dincă deţine, împreună cu soţia, 3 hectare de teren, situat în extravilanul oraşului Năvodari (din 2007). Mai departe, tot în secţiunea destinată bunurilor imobile, în dreptul „Terenurilor“, poliţistul a scris „clădiri“ şi a trecut 50 de metri pătraţi aferenţi unei case în Lumina şi alţi 100 de metri pătraţi de la două apartamente în Constanţa.
 
În secţiunea clădirilor, Cicerone Dincă a trecut: un apartament în Constanţa, o vilă în Lumina, o casă în Constanţa şi alta în Lumina, titulara fiind soţia lui Cicerone Dincă, Ionela Dincă. În dreptul categoriei „Bunuri mobile“ - „Autovehicule, autoturisme, tractoare, maşini agricole, şalupe, iahturi şi alte mijloace de transport care sunt suspuse înmatriculării, potrivit legii“, poliţistul a trecut: un Dodge Nitro, fabricat în 2012, o casă, un apartament şi o vilă. În ceea ce priveşte veniturile obţinute din cedarea folosinţei bunurilor, Dincă a notat suma de 15.000 de lei „închiriere“ şi 1.500 de lei „arendă“. Agentul-şef adjunct mai are, din moşteniri, bijuterii, pietre preţioase, tablouri şi numismatică cu o valoare estimată de peste 5.000 de euro. Cât priveşte salariile, Cicerone Dincă a declarat 24.000 de lei, iar Ionela Dincă, 12.000 de lei, fără a se preciza sursa venitului, numele ori adresa, şi nici serviciul prestat/obiectul generator de venit.
 
Cicerone Dincă a declarat că nu are interese.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.