Blenis, dupa gratii pe viata

cap4.jpgShyti Blenis şi Ştefan Niculescu, acuzaţi de asasinarea cu sânge rece a familiei Ion şi a fiicei lor Amalia, în Mangalia, în 2004, îşi vor petrece restul zilelor în spatele gratiilor. După sute de martori audiaţi pe parcursul a peste patru ani de proces, după sute de plângeri împotriva anchetatorilor care au instrumentat cazul şi, mai ales, după audierea ca martori inclusiv a poliţiştilor care au luat parte la anchetă, oamenii legii fiind nevoiţi să jure că nu au venit cu documente ascunse pe sub pulover pentru a i le „planta" ca probe lui Blenis, albanezul a fost condamnat definitiv la detenţie pe viaţă.

Soluţia a fost pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi vine să confirme primele două decizii date în acest dosar, de Tribunalul Constanţa şi de Curtea de Apel. Prin această hotărâre, lui Blenis i s-a aplicat, pentru totdeauna, eticheta de criminal, dat fiind că hotărârea Înaltei Curţi este definitivă. Totodată, aceasta înseamnă că albanezul va rămâne după gratii toată viaţa. De menţionat că Înalta Curte a pronunţat verdictul „criminal" pentru Blenis, în ciuda faptului că, potrivit unor surse, Ştefan Niculescu şi-ar fi schimbat declaraţiile în faţa instanţei de recurs, dezincriminându-l total pe Shyti Blenis. Astfel, Niculescu ar fi susţinut sus şi tare că albanezul ar fi fost nevinovat, iar totul ar fi fost o înscenare pusă la cale pentru a-l închide pe Blenis. În această aşa-zisă conspiraţie ar fi fost implicaţi atât Niculescu, ce ar fi făcut o înţelegere să declare împotriva lui Blenis, cât şi poliţiştii, care i-ar fi „plantat" probe acestuia, dar şi procurorii, aceştia din urmă determinându-l pe Niculescu să-l denunţe pe albanez. În mod suspect, prin această declaraţie, Ştefan Niculescu a părut să confirme apărarea susţinută ani de zile de albanez, care nu a recunoscut niciodată acuzaţiile ce i s-au adus. Pentru a-i demonstra aşa-zisa nevinovăţie, avocatul care l-a reprezentat a târât în diferite instanţe, cu multiple plângeri atât poliţiştii, cât şi procurorii care au anchetat cazul. Ba, mai mult, doi dintre poliţişti, respectiv subcomisarii Lucian Dinulescu şi Adrian Carapcea, au fost audiaţi ca martori în faţa Curţii de Apel. De menţionat că, la momentul respectiv, cei doi poliţişti au fost practic hărţuiţi de avocatul lui Blenis, numai-numai or declara favorabil albanezului. La un moment dat, apărarea a încercat să sugereze ideea potrivit căreia, la percheziţia apartamentului lui Blenis, Dinulescu ar fi venit pregătit cu mai multe documente incriminatorii, pe care le-ar fi ascuns sub pulover şi, ulterior, le-ar fi „plantat" ca probe împotriva lui Shyti. De altfel, în acest sens, avocatul chiar l-a întrebat pe poliţist cu ce era îmbrăcat în ziua percheziţiei. Răspunsul poliţistului a fost prompt şi detaliat: „Aveam un pulover, blugi, o pereche de încălţăminte, un maiou şi chiloţi".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

juustice

26 Nov, 2009 10:31

nici un avocat nu a vrut sa preia atunci cazul .s-a oferit avocatul mafiei teodor nita...blenis a fost eliberat...datorita adevaratilor plitisti si procurori a fost retinut pe aerport cind vroia sa plece din tara ...un judecator a fost spalat de csm ptr ca acolo e procurorul cu dosar la dna ptr coruptie deliorga ruda din partea mamei cu prefectul claudiu palas.ptr asta basescu il numeste pe teodor nita procuror fara concurs desi fusese dat afara de 2 ori din magistratura...sotia sa judecatoare este data si ea afar din magistratura...cazul e luat de prietena familie de magistrati dati afar din magistraura-si ea 0nasta actual g... albanezul se lauda ca va da bani sa scape ...se trag sfori....de ce ? o fetita de 8 ani a fost ingopata de vie ...ucisa ..aveti copii dle basescu? dle deliorga? tot fetita ? dla nita? in prima casnivie o bateai pe sotia m cind era gravida in luna a 8 a .... mafie ca la constanta nu e nicaieri

Articole asemanatoare

Atenție, părinți! Se pregătesc înscrierile la creșele de stat din Constanța. Actele necesare

16 Apr 2021 8454

#DobrogeaDigitală „Ce mic e omul în faţa naturii!”

10 Nov 2020 3809

„Existențe și creații literare“, de Pericle Martinescu

01 Dec 2019 2517

Varzari, placinte cu varza

05 Jan 2018 2234

Varzari, placinte cu varza

08 Dec 2017 2132

Descoperă Constanța secretă cu Diana Slav!

12 Oct 2017 5880

centrulnatura.ro Stabilitatea interioara

01 Sep 2017 1982

Editorial Poveste de iubire. Farul şi suporterii săi. După un an cât un veac, din nou acasă!

24 Jun 2017 7026

Mucenici moldovenesti

09 Mar 2017 9436

Nu posta asta pe Facebook! O poza aparent inocentă poate duce la blocarea contului

07 Oct 2016 7871

#citeşte! Lecţia de gramatică

07 Sep 2016 2281

centrulnatura.ro Săptămâna CEREMONIEI MESEI

04 Jul 2016 2308

Reacții în presa internaţională după ce Simona Halep a ratat finala la US Open

12 Sep 2015 1687

Banc -Ei tu! striga un politist pe motocicleta...

11 Aug 2015 1385

Preparate culinare by Poliana Salata de ton

28 Nov 2014 3017