BMW-ul unui afacerist englez, incendiat la Capitol

1217604507.jpg

Autoturismul de lux, care valoreaza zeci de mii de euro, ii apartine unui om de afaceri britanic si a fost incendiat de doi tineri pe care politia nu i-a identificat inca * Proprietarul masinii, Alan Bhagwanani, este asociat cu Stelian State in firma SC UK-ABS IMPORT-EXPORT SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Batran nr. 133 (foto).

Incidentul, care poate fi o reglare de conturi, s-a petrecut in intersectia de la Capitol, in noaptea de joi spre vineri, in jur de ora 1.00. Locatarii din zona au fost treziti din somn de zgomote asurzitoare. Au apucat sa vada cum doi tineri au spart geamurile masinii de lux, au stropit cu benzina, au dat foc si au rupt-o la fuga. BMW-ul, inmatriculat in Anglia, era parcat, de cateva zile, pe un trotuar. Proprietarul, Alan Bhagwanani, de cetatenie engleza, plecase din tara, dar il lasase in grija partenerului sau de afaceri. Desi apelul catre 112 a fost facut imediat, autovehiculul a fost distrus aproape in totalitate, pana la sosirea pompierilor. Politistii de la Sectia 3 au ajuns de urgenta la fata locului. Cel dintai audiat a fost Stelian State, asociatul proprietarului, care a declarat, insa, ca nu are idee cine ar fi putut sa distruga autoturismul. Amicul sau din Anglia ii lasase autoturismul, stiind ca are garaj. Acum cateva zile, scosese insa masina din garaj, ca s-o spele, si o lasase pe trotuar. Stelian State a mai declarat ca atat el, cat si fiica sa isi mai gasisera de cateva ori autoturismele personale avariate in parcare, dar nu cunoaste cine ar fi comis aceste fapte. Ieri, martorii au fost chemati la sectie, pentru a da declaratii. Oamenii legii incearca acum sa puna cap la cap informatiile, pentru a da de urma celor doi tineri care au distrus autoturismul de lux.

Calarasean cu iz canadian

Bhagwanani si State sunt, insa, asociati in firma SC UK-ABS IMPORT-EXPORT SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Batran nr. 133, acasa la Stelian State. Firma se ocupa de comert cu ridicata al minereurilor metalice. Cel mai mare procent din afacere, respectiv 95%, il detine englezul, care este, de altfel, si administrator. Potrivit datelor de bilant pe 2005 si 2006, cifra de afaceri, ca si profitul brut al firmei, au fost zero. Cea de-a doua firma in care este actionar Stelian State este Tas Holding SRL, cu sediul pe strada Soveja nr. 90A. Firma are un capital social, am putea spune, "urias", de 200 lei si 145 de mii de euro. Are ca obiect de activitate leasingul financiar, iar cel de-al doilea asociat este Edmundas Katinas, un lituanian care detine 49% din firma. Stelian State este nascut in Calarasi, dar are domiciliul in Canada. Pe 11 februarie 2008, Stelian State si Alexandru Vacusta au preluat prin cesiune, de la Violeta Catrina si Elena Cenuse, SC Casa Livri, avand ca obiect de activitate extractia de pietris si nisip. Denumirea firmei a fost schimbata in SC Best Bitum Group SRL. In luna iulie, cei doi au cesionat-o cetateanului moldovean Ion Spinu, asociat unic. Aceasta nu este singura afacere pe care State a facut-o cu Violeta Catrina. Firma sa, TAS Holding, a fost cesionata lui State si asociatului sau, Katinas, de catre aceeasi Violeta, care s-a retras cu aceasta ocazie din functia de administrator. Femeia a cerut, in luna iunie a acestui an, rezidenta in Zaragoza, Spania. Initial, TAS-ul se chema SC Ary-an Investment SRL.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1295

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 832

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1563

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 801

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 865

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 903

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2518

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1002

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3718

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 856

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1701

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 733

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2315

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2643

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3102