Boagiu - Îi interesează doar banii Scandal Anca Boagiu - Nicuşor Constantinescu pentru port

nicusor.jpgConsiliul Judeţean Constanţa (CJC) s-a reunit, ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare, context în care a fost aprobat proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului de preluare, cu titlu gratuit, de către Judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa, a pachetului de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime Constanţa" S.A. Constanţa. Amintim că şi Consiliul Local Municipal Constanţa a adoptat această hotărâre în şedinţa de săptămâna trecută.

Referitor la acest proiect, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a declarat: „Pentru că nu au Port, CJC şi celelalte consilii locale devin acţionare la CNAPMC. Devin acţionare pentru că aşa este şi în Portul Rotterdam, unde proprietari sunt autorităţile locale din Rotterdam şi beneficiarii sunt cetăţenii din Rotterdam. Aşa vor fi şi cetăţenii din judeţul Constanţa beneficiari pentru că graniţa Uniunii Europene este aici, la Constanţa, Marea Neagră este aici, la Constanţa, nu este la Bucureşti şi e normal să fie aşa, să se întoarcă şi către autorităţile locale, către cetăţenii municipiului şi judeţului Constanţa beneficiile existenţei acestui port la Marea Neagră".

„Trădare naţională"?

Constantinescu a făcut, însă, şi câteva declaraţiile legate de ceea ce el a numit „un acord secret". Acestea au vizat-o pe democrat liberala Anca Boagiu, fostul ministru al Transporturilor. „Am citit o copie a unui document semnat de Ministerul Transporturilor, de Anca Boagiu, respectiv cu ministrul Transporturilor al Olandei, prin care se promitea predarea managementului Portului Constanţa către Portul Rotterdam, contra susţinerii României de a intra în Spaţiul Schengen. Era un şantaj şi, în opinia mea, o trădare naţională din partea română, a doamnei ministru al Transporturilor. Acest acord prevederea predarea managementului Portului Constanţa către Portul Rotterdam, către portul concurent Portului Constanţa, ca să vorbim româneşte. Or, acest lucru se numeşte trădare naţională. Nu poţi să predai acest port pe nimic, doar pe promisiunea că ne vor susţine în Spaţiul Schengen", a afirmat preşedintele CJC. Nicuşor Constantinescu nu a arătat, în şedinţa de ieri, o copie a acestui document, declarând însă că acest lucru se va întâmpla într-un viitor apropiat.

„Îi interesează banii din Portul Constanţa"

În replică, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a contrazis declaraţiile lui Constantinescu, afirmând că interesele USL în Portul Constanţa constau în bani şi infrastructură. „Să arate copia. Minte! Nu există un astfel de document. Lupta lor (n.r. - a reprezentanţilor USL) de a prelua Portul Constanţa, ca şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de altfel, nu dovedeşte decât faptul că ne vor afară nu doar din Uniunea Europeană, ci şi din NATO, pentru că vom deveni parteneri necredibili pentru toată lumea. Acest document nu există. Îi interesează doar infrastructura şi banii din Portul Constanţa", a precizat Boagiu.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat că relaţia între Portul Rotterdam şi Portul Constanţa a vizat doar transportul între state, nicidecum un schimb de management de ţară.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 496

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1537

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1341

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257