Eveniment

Broaşte ţestoase de apă, observate pe canalul Litcov din Delta Dunării (galerie foto)

  • Broasca țestoasă de apă (Emys orbicularis) este o specie ce trăiește în apele stătătoare și în cele care au un curs lent din interiorul Deltei.
Mai multe broaşte ţestoase de apă, au fost observate în toată splendoarea lor, pe canalul Litcov din Delta Dunării. 

Broasca țestoasă de apă (Emys orbicularis) este o specie ce trăiește în apele stătătoare și în cele care au un curs lent din interiorul Deltei. Se hrănește cu diverse specii de insecte acvatice, scoici, viermi, raci, mormoloci și mai rar cu peștișori.

Carapacea este bombată, de culoare neagră, uneori cu pete galbene, iar partea de dedesubt (plastronul) este negru-cafeniu. Principala amenințare la adresa acestei specii o constituie degradarea habitatelor. Este un foarte bun indicator ecologic pentru calitatea apelor, fiind un animal deosebit de sensibil la poluare.

Păstrarea nealterată a habitatelor și informarea publicului larg despre importanța ecologică a acestei specii reprezintă acțiunile principale în protecția broaștei țestoase de apă.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ediţia a cincea Concursul de alergare montană „Maraton Măcin“ se va desfăşura, într-un cadru natural deosebit, în Parcul Naţional Munţii Măcin

06 May 2018 1082

Bancul zilei Trei broaste testoase s-au hotarat sa...

19 Mar 2016 2247

Fotografia care face înconjurul lumii. Fluturele și lacrimile de broască țestoasă amazoniană

24 Feb 2016 1601

Inca o noapte cu broastele

09 Jan 2011 2084