Buzatu si Pricop - „most wanted" pentru Garda Condica neagra a Garzii Financiare Constanta

Emil Pricop şi Costel Buzatu, doi aşa-zişi afacerişti constănţeni care însă apar în firme mai mult sau mai puţin fantomă, sunt „most wanted" pentru Garda Financiară Constanţa. Cu sesizare penală întocmită de Gardă pe numele său pentru că nu funcţionează la sediul declarat, SC Slotania SRL, societate despre care există puternice bănuieli că ar fi una din firmele fantomă ale lui Pricop, a efectuat achiziţii intracomunitare în valoare totală de peste 3,4 milioane de lei.

În acest context, nu este deloc de trecut cu vederea faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni, Emil Pricop a ajuns din nou în atenţia Gărzii Financiare, tot cu firma Slotania. Recent, comisarii financiari au descoperit că firma a efectuat achiziţii intracomunitare în valoare totală de 3.443.339 de lei, din Bulgaria şi Germania. Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa a precizat că, „din compararea datelor pe care le deţinem şi declaraţia recapitulativa depusa de către contribuabil, constatăm că acesta nu a declarat achiziţiile efectuate". În aceste condiţii, autorităţile au prezumat un prejudiciu produs bugetului de stat în sumă de 1.325.685 lei. Astfel, firma s-a ales cu o completare la sesizarea penală pe care deja o avea, pentru prejudiciul creat. În ceea ce-l priveşte pe Emil Pricop, este de menţionat faptul că, în afară de Slotania, mai apare în alte 15 firme, respectiv Burg Master, Ford Construct, Standard Splendid Bar, Constru Dorian, Marine Nav Construct, Pro Market, Loenermark, Amanda Star, Auto Trans International, Ema Tour 2007, Dani Trans Călători, Euro Tour Impex, Drift International, Bijenkorf şi Agro Tur Czmor.

Buzatu, „pui" de întreprinzător

De asemenea, Emil Pricop este şi acţionar al SC Nic Com Trans, firmă pe care o deţine împreună cu Costel Buzatu şi care se află în vizorul Gărzii Financiare, având întocmite patru sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat, dintre care una în 2008, două în 2009 şi una - până în prezent - în 2010. Garda Financiară spune că firma a efectuat achiziţii intracomunitare din Bulgaria şi Germania pe care însă nu le-a declarat. „Valoarea acestora este de 2.675.244 de lei şi nu a fost înregistrată în evidenţa financiar-contabilă a societăţii", a spus Cristian Radu. În aceste condiţii, prejudiciul a fost estimat la 1.029.969 de lei, iar sesizarea penală anterioară a fost completată cu aceste date. Întâmplător sau nu, cei doi asociaţi ai firmei sunt Emil Pricop, cu 5%, şi Costel Buzatu, cu 95%. Nic Com Trans a fost înfiinţată în 2008 şi are ca obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata al altor produse intermediare". În actele oficiale, administrator este Buzatu. La rândul lui, Buzatu mai apare în alte trei firme, respectiv Scu-Pin Clean SRL, aflată, de asemenea, pe lista neagră a Gărzii, Loenermark SRL şi Auto Trans International SRL, în care este partener cu Emil Pricop. O altă firmă luată „la ochi" de Gardă este SC Aprex SRL Constanţa, care nu funcţionează la sediul social declarat şi pentru care nu s-a putut verifica în evidenţa financiar-contabilă înregistrarea sumei de 51.295.569 de lei, pentru serviciile şi produsele livrate. Astfel, a fost prezumat un prejudiciu de 15.086.932 de lei, iar firma s-a ales cu sesizare penală. Conform datelor oficiale, firma Aprex a fost înfiinţată în 2007, iar obiectul de activitate este „comerţ cu ridicata nespecializat". Acţionar unic este ieşeanul Nelu Creţu, iar bilanţul pe anul 2008 nu a fost depus. Nelu Creţu mai este acţionar în Dox Long Construct şi Bart Breeze Construct SRL. Ultima firmă în condica neagră a Gărzii Financiare Constanţa este Stoian Cereale SRL, din Lumina, care a achiziţionat cereale din comunitatea europeană, dar nu le-a declarat. „În urma comercializării acestor mărfuri la care s-a aplicat un adaos mediu de 10% şi pentru care s-a încasat TVA de 19%, valoarea de vânzare a fost de 4.181.709 de lei, valoare ce se presupune că nu a fost înregistrată în contabilitate", a explicat Cristian Radu. „În acest mod", a adăugat el, „s-a creat bugetului de stat un prejudiciu în sumă totală de 1.229.914 de lei, pentru care s-a întocmit sesizare penală". Conform datelor oficiale, firma a fost înfiinţată în februarie 2009 şi are sediul expirat. Obiectul de activitate este comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, iar asociat unic şi administrator este un tânăr de 24 de ani, din Vâlcea, pe nume Cătălin Stoian.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

justice

04 Jun, 2010 09:00

mihai nicolae e creierul care spala banii dar au oameni in garda si politie-sri si dna tac

Articole asemanatoare

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 449

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 656

Firme Constanța Asociați noi în Iusti Bistro Cafe SRL, din Hârșova

16 Apr 2024 444

Cumpărări directe Primăria Constanța a achiziționat prin cumpărare direct materiale pentru secțiile de votare. Vezi de la cine (DOCUMENT)

11 Apr 2024 497

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 615

Afaceri Constanța Modificări în cadrul societății Gheață la Mal SRL! Unul dintre asociați s-a retras din firmă

26 Mar 2024 553

Au semnat două contracte Synesis Partners SRL revine în achizițiile directe ale Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 688

Ce decizii au luat asociații firmei ED COM’96 SRL Constanța

05 Mar 2024 413

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 714

Magazinul Sophia Home Decoration din Constanța se primenește

18 Feb 2024 986

Licitații Constanța SC Theotop SRL, servicii de cadastru și topografie pentru imobile din Cernavodă (DOCUMENT)

17 Feb 2024 629

Transfer Direct Aeroport SRL, controlată de Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat, și-a închis punctul de lucru din Constanța

12 Feb 2024 918

Firme Constanța. Decizii importante în Next Book SRL

05 Feb 2024 512

Licitații Constanța SPIT a încheiat contracte subsecvente pentru servicii de mentenanță la module ale sistemului informatic (DOCUMENT)

03 Feb 2024 752

Licitații Constanța Viosil Instalconstruct, contract cu CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța - Unitate Operațională (DOCUMENT)

27 Jan 2024 779