Caporalul de la UM 01737, anchetat de procurorii militari

Furtul de combustibil, la ordinea zilei

In urma unui control de rutina, politistii din Pestera au oprit in trafic un autoturism * La vederea organelor de control trei dintre cele patru persoane aflate in masina au luat-o la fuga, soferul fiind retinut * La perchezitia efectuata in interiorul masinii s-a descoperit o instalatie artizanala pentru sustras produse petroliere din conducta

Magistratii de la Parchetul Militar Constanta cerceteaza in stare de libertate doi barbati suspectati de sustragere a produselor petroliere. In noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, in jurul orei 23.00, in timp ce efectuau o panda in zona conductei de motorina "Teleajen" care apartine SC "Petrotrans" SA Ploiesti, lucratorii Postului de Politie Pestera au oprit in trafic pe drumul judetean 222 un autoturism marca "Oltcit". Masina avea numarul de inmatriculare CT-01-PBN, iar in interior se aflau patru persoane. La vederea organelor de politie, trei dintre ei au reusit sa fuga, soferul fiind retinut de catre politisti. In urma legitimarii acestuia, reprezentantii legii au aflat ca acesta se numeste Gheorghe Rachieru, are 32 de ani si locuieste in orasul Basarabi. De asemenea, in urma verificarilor s-a mai constatat ca barbatul este caporal angajat pe baza de contract la UM 01737 din Topraisar. Pentru extinderea cercetarilor, la fata locului s-a deplasat si o echipa operativa din cadrul Inspectoratului Politiei Judetene Constanta. In cele din urma, politistii au reusit identificarea si retinerea lui Ion Tumbea, in varsta de 32 de ani, din localitatea Basarabi, unul dintre ocupantii masinii, care reusisera sa fuga. Individul nu are nici o ocupatie si este cunoscut cu preocupari infractionale pe linia furturilor de carburanti din conductele magistrale. In alta ordine de idei, la perchezitia efectuata de politisti in interiorul autoturismului cu pricina s-au descoperit o instalatie artizanala pentru sustras produse petroliere din conducta, alcatuita dintr-un stut, o teava si un robinet, precum si un furtun de aproximativ trei metri. Totodata, in masina au mai fost gasite o bormasina, trei burghie, o cazma, un ciocan si o tija metalica de 1,5 metri. Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca toate bunurile gasite in autoturism apartin lui Ion Tumbea, la domiciliul caruia politistii au mai gasit un furtun de vreo 24 de metri ce urma sa fie folosit tot in scop de furt. Cei doi invinuiti au fost prezentati, ieri, Parchetului Militar Constanta care a preluat dosarul pentru efectuarea anchetei si a dispus cercetarea acestora in stare de libertate. In alta ordine de idei, politistii continua investigatiile si cercetarile si pentru prinderea celorlalti faptuitori care au fugit de la fata locului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la corporatist, la maistru militar de marină. Astăzi este despre Florin Drăgan din Năvodari (FOTO)

18 Apr 2023 2674

UPDATE. Constanța Încep scufundările simulate la Centrul de Scafandri! Ce spune o femeie scafandru, participantă la curs (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2023 2159

Eveniment la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești"! Cine este militarul care și-a luat la revedere de la colectivul Brigăzii (GALERIE FOTO)

04 Feb 2023 1971

Eveniment la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești" Un militar trece în rezervă după o carieră militară de peste 30 de ani (GALERIE FOTO)

30 Dec 2022 1233

Oferit de Denis Alibec Tricou de la Națională, cu semnăturile tricolorilor, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea

03 Oct 2022 2485

Ultramaraton de la Galați la ZIUA de Constanța Povestea militarului Laurențiu Cobzaru. Dintr-o familie cu mulți frați, în alergare, pentru cauze umanitare (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Aug 2022 2642

De Ziua Marinei Române Militarul Laurențiu Cobzaru a încheiat la ZIUA de Constanța ultramaratonul Galați - Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Aug 2022 1998

De Ziua Marinei Române, militarul Laurențiu Cobzaru aleargă de la Galați la Constanța, punctul terminus fiind ZIUA de Constanța (GALERIE FOTO)

12 Aug 2022 1955

Cine este singurul elev militar român premiat internațional la AcadNet 2022

22 May 2022 2296

Colegi îndurerați! Scafandrii militari deplâng moartea camarazilor în accidentul aviatic. „Erau frații noștri” (VIDEO)

03 Mar 2022 2325

Constanța Cei mai consecvenți elevi militari, premiați de Liga Maiștrilor Militari de Marină cu bursa „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”

26 Feb 2022 1456

Momente emoționante la Batalionul 345 Artilerie ,,Tomis". Un caporal clasa I a trecut în rezervă (GALERIE FOTO)

30 Dec 2021 1603

Constanța O tânără, cadru militar, cerută în căsătorie la ceremonia de depunere a jurământului militar. Ce răspuns a primit tânărul din partea iubitei (VIDEO)

06 Nov 2021 4725

Ziua Marinei 2021 Iohannis a decorat cu ordine și medalii ofițeri și amirali

15 Aug 2021 2420

Un contraamiral, un maistru militar, și un caporal, decorați de Ziua Marinei Române

12 Aug 2021 3197