Captură de zile mari în Portul Agigea Aproape 3,6 milioane de comprimate ecstasy trebuiau să ajungă în Olanda (galerie foto)

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au identificat şi confiscat în Portul Constanţa Sud - Agigea un transport de peste o tonă de pre-precursori de droguri sintetice.

Substanţa chimică a fost descoperită la controlul efectuat de poliţişti împreună cu reprezentanţii Vămii, într-un container sosit din China. Conform documentelor prezentate în Vamă, containerul trebuia să conţină 13 tone cu detergent, importat de o societate comercială din judeţul Cluj. Disimulaţi printre sacii cu detergent au fost descoperiţi alţi 40 de saci identici ca formă, însă conţinând pre-precursorii de droguri. Substanţa descoperită în Portul din Constanţa urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor sintetice ce funcţionează pe teritoriul olandez. Conform specialiștilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de pre-precursori se obţin, după supunerea succesivă a substanţei la unele procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane de comprimate ecstasy, valoarea unui comprimat vândut în România fiind de 50 - 60 de lei.
La acest moment, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime nu au luat nicio măsură preventivă în prezenta cauză.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste o tonă de pre-precursori de droguri sintetice confiscate în Portul Agigea

02 Jul 2015 2322