Cât are magistratul care îi anchetează pe militarii constănţeni (documente)

procuror_Parchetul_militar_Constanta2.jpgProcurorul militar Claudiu Lazăr a menţionat în declaraţia de avere completată în anul precedent şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii un venit anual de 110.000 de lei, ceea ce înseamnă circa 9.100 de lei lunar

Locotenent-colonelul magistrat Claudiu Lazăr este singurul procuror care anchetează cazurile în care sunt implicaţi militarii. Figură mai puţin cunoscută, procurorul Lazăr a menţionat în ultima declaraţie de avere că deţine trei terenuri, cel mai recent fiind cumpărat în urmă cu doi ani.

La momentul de faţă, locotenent-colonelul Claudiu Lazăr figurează ca procuror militar în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În declaraţia de avere completată la sfârşitul anului trecut şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, locotenent-colonelul menţiona că deţine două suprafeţe ce s-ar clasifica la „alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil", prima având 1.125 de metri pătraţi şi fiind dobândită în 2006, în urma unui schimb, iar cea de-a doua, de 500 mp, fiind achiziţionată în 2009. Totodată, procurorul militar mai deţine şi un teren intravilan în Constanţa, în suprafaţă de 800,5 mp, cumpărat în 2007.

La volanul unui Touareg

Fără apartamente, case sau alte clădiri în proprietate, Claudiu Lazăr conduce un Volkswagen Touareg fabricat în 2008 şi luat în leasing. Magistratul nu deţine bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro şi nici nu are active financiare, conturi în bancă sau plasament de alt tip. Pe de altă parte, magistratul nu are nici datorii, iar la capitolul venit anual realizat anchetatorul a menţionat suma de 110.000 de lei, reprezentând salariile încasate de la Parchetul Militar Bucureşti, în timp ce soţia sa a obţinut 50.000 de lei, fiind conferenţiar universitar. De asemenea, aceasta a mai realizat 500 de euro din închirierea unui apartament „proprietate personală". În ceea ce priveşte eventualele interese ale procurorului, Claudiu Lazăr a declarat că nu este asociat sau acţionar la vreo societate comercială şi nici nu are calitatea de membru în organele de conducere ale unor societăţi comerciale. Totodată, procurorul a mai declarat că nu este membru de partid şi nu a încheiat „contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar".


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

tereza

03 Sep, 2014 18:29

cam putini bani

tereza

03 Sep, 2014 18:29

cam putini bani

carmen

29 Oct, 2013 08:58

articole pertinente si de actualitate

dana

29 Oct, 2013 08:57

mai multe articole si chiar foto

Articole asemanatoare

Oficial de la CNSAS Magistrați constănțeni cu verdicte de necolaborare cu Securitatea (document)

17 Jul 2020 1183

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 iunie 2020

24 Jun 2020 890

Jurnal de ConstantaPrefectul Palaz reaminteşte şefilor de deconcentrate

28 Jun 2011 846