Caz unic la CNACN SA Scântei în subteranul ecluzei Agigea



Fumul gros care se ridica, ieri, din subteran, a dat alarma la ecluza Agigea. Imediat au fost alertaţi pompierii.


Două autospeciale de la Staţia de Pompieri Tuzla, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ar fi izbucnit la cablurile electrice de la ecluza Agigea. Cablurile electrice se aflau în subteran, pe un tronson de 300 de metri. Până la sosirea militarilor, a acţionat pentru stingerea incendiului formaţia civilă de pompieri a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) SA. Pe braţul pe care s-a intervenit a fost oprit curentul electric, iar pompierii au acţionat treptat cu spumă pentru stingerea şi identificarea punctului de pornire a scurt-circuitului.

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA a anunţat, într-un comunicat oficial, că focul a avut loc la cablurile electrice de pe firul de navigaţie aflat în curs de modernizare. La momentul declanşării incendiului, se lucra la dezafectarea instalaţiei hidraulice. „Din primele verificări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei ţevi încinse ce a făcut posibilă aprinderea cablurilor“, se arată în comunicat. Activitatea companiei nu a fost afectată de acest eveniment.



Daniel Georgescu, directorul general al CNACN, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Curentul a fost oprit doar pe firul pe care este incendiul, care, de altfel, a fost lichidat. Nu s-au mai întâmplat asemenea cazuri, dar ne aşteptam, deoarece lucrările sunt vechi. Cel mai probabil, incendiul de astăzi a survenit în urma faptului că trebuiau făcute nişte teste şi s-a băgat tensiune pe firele respective“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu în zona Haltei de mișcare Agigea-Ecluză

18 Sep 2020 1523

Ce spune CN ACN SA despre incendiul izbucnit astăzi la ecluza Agigea

03 Dec 2014 2516

UPDATE. Alertă ISU Incendiu la cablurile electrice de la ecluza Agigea

03 Dec 2014 2553