Cazul „Mafia de la Rutieră” - poliţişti din IPJ Constanţa Cristian Nazarovici a fost condamnat definitiv. Daniel Babalîc, achitat

Pe data de 30 ianuarie 2013, Curtea de Apel Constanţa a admis doar apelul formulat de Elvid Daniel Babalîc, hotărând achitarea acestuia
 
Curtea Supremă de Justiţie a României a dat verdictul final în dosarul în care Cristian Nazarovici şi Elvid Daniel Babalîc, doi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, au fost judecaţi într-o cauză desprinsă din mega-anchetă denumită generic „Mafia de la Rutieră”. Procesul oamenilor legii a fost închis de magistraţii Luminiţa Zglimbea, Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă.
 
După cum menţionam şi mai sus, Nazarovici şi Babalîc, din IPJ Constanţa, au fost judecaţi într-un dosar desprins din ancheta „Mafia de la Rutieră”, cauză instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Pe data de 16 februarie 2012, Tribunalul Constanţa l-a achitat pe inculpatul Nazarovici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului persoanelor neautorizate la aceste informaţii, dar şi pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Cu toate acestea, Cristian Nazarovici a fost condamnat la şapte luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, la şase luni pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri şi la o lună de închisoare pentru fals în declaraţii. După contopirea pedepselor, judecătorii au decis ca poliţistul să execute doi ani şi patru luni de închisoare. Judecătorii au scăzut din pedeapsa pronunţată perioada reţinerii şi arestării preventive a bărbatului, de la 25 iunie 2009 la 30 iunie 2009 şi de la 31 iulie 2009 la 06 august 2009 inclusiv.

Tot Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babalîc la pedeapsa de 8 luni de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Civilul Valentin Jiga a primit doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. Pe data de 30 ianuarie 2013, Curtea de Apel Constanţa a admis doar apelul formulat de Babalîc, hotărând achitarea acestuia. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Luminiţa Zglimbea, Angela Dragne şi Florentina Dragomir, din Curtea Supremă de Justiţie a României. După cinci termene, magistraţii au decis achitarea lui Nazarovici pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi condamnarea acestuia la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Pe durata termenului de încercare, Nazarovici se va prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, va anunţa în prealabil orice schimbare de domiciliu reşedinţă sau locuinţă precum şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea etc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.