Ce a mai decis TribunalulCristian Şapera şi colega din dosar, Alina Antoanela Căulea, rămân în arest

sapera-PortulConstantanave02.jpgAfaceristul constănţean Cristian Şapera rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa în dosarul în care particularul mai sus precizat este cercetat, alături de alte persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, furt calificat, contrabandă şi spălare de bani.

Conform datelor puse la dispoziţie de Portalul instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate atât de Cristian Şapera, cât şi de Alina Antoanela Căulea, ca nefondate. Această hotărâre nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Tot Tribunalul a respins sesizarea din oficiu privind luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată, până la soluţionarea definitivă a cauzei, faţa de inculpatul Dorin Vişan. Reamintim că, pe data de 14 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 10504/118/2012, cu obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup". În această cauză, 12 persoane au fost trimise în judecată. Lista acestora este deschisă de Marian Ghena şi este continuată de Viorel Sidău, Marian Cimpoeru, Petre Sidău, Marian Simuloiu, Daniel Cocârlea, Cristian Alexandru Carcea, Robert Alexandru Covaci, Cristian Şapera, Alina Antoanela Căulea, Daniel Ion Dima, Alexandru Dumbravă, Dorin Vişan, Răduţu Dima şi Marian Cojocaru. Asta în timp ce SC Zurich Insurance Company LTD, SC Sol Maritima Services SRL Constanţa, SC Frigoglass Group SRL, SC Arctic SA Găeşti, SC Rulmenţi SA şi SC Maison Mex Bucureşti sunt părţi civile, iar SC Toridec 2000 SRL s-a constituit parte vătămată. Procurorii DIICOT Craiova susţin că membrii presupusei grupării infracţionale ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale cu ocazia efectuării unor operaţiuni de import-export de mărfuri prin Portul Constanţa Sud - Agigea. Organele de anchetă susţin că inculpaţii şi-ar fi însuşit şi valorificat un număr de 10.000 de anvelope marca Pirelli, în valoare de 400.000 de euro. Cele 12 persoane trimise în judecată ar fi acţionat prin SC Patronul şi Argatul SRL şi prin SC Daiodra SRL, ambele din Constanţa. Ulterior, bunurile furate ar fi fost vândute cu ajutorul SC La Sirena Marine Service SRL Constanţa, firmă fondată de Cristian Şapera.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2186

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 515

Deciza judecătorilor din Constanța în dosarul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL

18 Apr 2024 404

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 aprilie 2024

18 Apr 2024 410

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 429

Rapid București s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi. Cine va asigura interimatul

16 Apr 2024 541

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 902

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 438

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 432

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 626

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 686

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 539

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 aprilie 2024

12 Apr 2024 567

Primăria Constanța intenționează să exproprieze proprietarul de pe strada Primăverii 59A. Ce vrea să amenajeze acolo? (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 681

Volei CSM Constanța va lupta pentru locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 776