Ce au decis judecătorii Poliţistul Elvid Daniel Babalîc a scăpat de arestul la domiciliu


 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, ca fondată, cererea formulată de poliţistul Elvid Daniel Babalîc. Astfel, judecătorii constănţeni au înlocuit măsura arestului la domiciliu faţă de Elvid Daniel Babalîc cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
În perioada în care se află sub control judiciar, Elvid Daniel Babalîc va avea următoarele obligaţii: „a) să se prezinte la instanţa de judecată care a dispus măsura sau la organul judiciar pe rolul căruia se află prezenta cauză, după caz, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa pe durata măsurii controlului judiciar, respectiv Poliţia comunei Mihai Kogălniceanu, judeţul Constanţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat“.
 
De asemenea, acestuia i se mai impune: „a) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; b) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorul Cojocariu Constantin, din prezenta cauză, şi de membrii familiilor inculpaţilor şi a martorului, să nu comunice cu inculpaţii şi cu membrii familiilor acestora direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Babalîc este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa alături de alţi doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Ovidiu. În cauză, anchetatorii au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Biroul Ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu.
 
Conform anchetatorilor, „în noaptea de 18/19 august 2015, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, B.E.D. (n.r. Elvid Daniel Babalîc) împreună cu un lucrător al Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte dintre bunurile sustrase“, potrivit procurorilor.
 
De asemenea, „din datele obţinute în cauză, a rezultat că B.E.D. (n.r. Babalîc Elvid Daniel) împreună cu B.L. (n.r. Bâtă Liviu) şi V.I. (n.r. Vladu Ilie), lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu, au pretins şi au primit sume de bani de la şoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, achitat. Dosarul, în apel

01 Feb 2021 1013

Procurorii, nemulțumiți de achitarea polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită

30 Dec 2020 1292

Polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, achitat

23 Dec 2020 1258

Mai mulţi şoferi din Constanţa au fost condamnaţi definitiv pentru dare de mită

18 Jan 2018 2574

Mai mulţi şoferi din Constanţa au fost condamnaţi şi puşi să muncească în folosul comunităţii. Iată ce au făcut!

21 Jun 2017 6443

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc rămâne în arest la domiciliu

27 Apr 2016 1192

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, din IPJ Constanţa, rămâne în arest la domiciliu

29 Mar 2016 1373

Polițistul Elvid Daniel Babalîc, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța

04 Mar 2016 1574

Percheziţie la Poliţie Poliţistul Elvid Daniel Babalîc rămâne în arest la domiciliu

13 Feb 2016 2061

Procurorii au cerut, pentru a doua oară, arestarea poliţistului Elvid Daniel Babalîc

10 Feb 2016 1740

Parchetul îl vrea în arest preventiv Poliţistul Elvid Daniel Babalîc vrea să scape de arestul la domiciliu

09 Feb 2016 1657

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, în arest la domiciliu Ar fi primit bani pentru a-i „ierta“ pe şoferii care încalcă legea

05 Feb 2016 1708

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, arestat la domiciliu

04 Feb 2016 1595

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, judecat şi achitat într-un mega-dosar, din nou în atenţia procurorilor

04 Feb 2016 1596

Judecat şi achitat într-un megadosar Elvid Babalîc, poliţist al Serviciului Rutier Constanţa, va fi despăgubit de Statul Român

24 Dec 2015 2449