Ce au găsit poliţiştii în Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa Sud - Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit echipe comune de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind, de la începutul anului 2013, în diverse containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China, peste 100.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 9.573.100 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa descoperită reprezintă, în cea mai mare parte, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării pentru copii şi articole de uz casnic.

De la începutul anului 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat 18 infracţiuni pe linia „punerii în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, lucrările penale fiind întocmite după controlul amănunţit al diverselor containere sosite în PPF Constanţa Sud - Agigea.
Containerele verificate la rampa existentă în Portul Constanţa Sud - Agigea au fost selectate în baza analizei de risc a lucrătorilor Gărzii de Coastă, acestea sosind la bordul navelor comerciale din direcţia China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.
În urma controlului fizic efectuat de echipe comune formate din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite 103.528 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de 9.573.100 lei dacă ar fi fost originale.
Marfa, reprezentată în special de articole de încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării pentru copii şi uz casnic, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale administratorilor societăţilor comerciale pe adresa cărora au sosit bunurile contrafăcute, în mare parte cetăţeni chinezi şi români, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Cazuri semnificative

În data de 25 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În cele două containere au fost descoperite 6.640 de articole reprezentând veselă de bucătărie, mingi de fotbal, veioze şi jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 1.044.000 de lei dacă ar fi fost originale. Marfa din cele două containere, inscripţionată cu însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean sirian în vârstă de 47 de ani, respectiv o persoană de sex feminin, de 26 de ani, din Republica Moldova, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

În data de 28 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 46.755 de articole reprezentând jucării pentru copii şi articole de papetărie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 41 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

În data de 6 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud -  Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite 5.900 brăţări şi 1.600 de seturi cu jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei dacă ar fi fost originale.

Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 49 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune cu radare în județul Constanța. Iată ce au constatat polițiștii (FOTO)

17 Apr 2024 370

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 425

​ Autoturism căutat de autoritățile portugheze, găsit în Tulcea

15 Apr 2024 427

Județul Tulcea ​Șofer prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Constatările polițiștilor

15 Apr 2024 395

Acțiuni de amploare efectuate de polițiștii de la transporturi! Au fost aplicate mai multe amenzi

14 Apr 2024 374

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe Dunăre Poliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

13 Apr 2024 498

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 496

Județul Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Iată în ce școli au fost

12 Apr 2024 454

​Acțiuni ale polițiștilor din județul Constanța. Iată câte amenzi au fost aplicate

12 Apr 2024 459

Scandal între doi bărbați, în Constanța! Unul dintre ei avea droguri asupra sa

12 Apr 2024 534

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3211

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 772

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 394

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 642

Două persoane bătute în Constanța. Scandalul ar fi pornit de la un telefon

11 Apr 2024 867