Ce mai confiscă vameşii în Portul Constanţa Sud Jucării nedeclarate şi aparatură fitness posibil contrafăcută

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în Portul Constanţa Sud Agigea, din China, 28.888 de articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, transmite Biroul de presă al Gărzii de Coastă.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, miercuri, controlul la două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma verificărilor efectuate la primul container, au fost identificate 28.388 de articole diverse pentru copii (seturi gentuţe cu accesorii, portofele, truse de doctor, accesorii pentru păr, maşinuţe, pistoale, avioane din plastic), nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 150.000 de lei.
 
În al doilea container au fost descoperite 500 de articole pentru fitness (300 de aparate şi 200 de maiouri), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 de lei, dacă ar fi originale.
 
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 45 de ani şi un cetăţean chinez de 20 de ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală“, respectiv „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

22 Aug, 2014 00:23

Romansu prost dar chinezu trbuia sa stie ca Tatu rezolva sau Ana Maria 800$ va zice ceva.

Articole asemanatoare

Articole de papetărie, confiscate în Port

11 Jul 2014 2039