Centrul de Scafandri din Constanţa are un nou comandant

Scafandrii militari au participat vineri, 27 iulie, în Portul Militar Constanța, la două evenimente importante pentru istoria de 50 de ani a
Centrului 39 Scafandri.

În prezența Șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrşu, comandorul Bogdan Dumitrescu a preluat comanda Centrului de Scafandri de la comandorul Cristian Lişman, iar drapelul de luptă al unității a fost decorat, ca apreciere a Președintelui României pentru realizările obținute, în timpul a mai bine de jumătate de secol de activitate, de către această structură a Marinei Militare, cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de „Cavaler” cu însemn de pace.

La ceremonie au participat echipajele navelor de scafandri și echipajul submarinului „Delfinul”, personalul comandamentului Centrului 39 Scafandri, militarii Divizionului 164 Forţe Navale pentru Operaţii Speciale și cei ai Divizionului 175 Nave Scafandri, dar și reprezentanţi ai conducerii unor unităţi şi mari unităţi din Forţele Navale. Centrul de Scafandri, componentă a Forţelor Navale, cu o experienţă în domeniu de peste 50 ani, este unica instituţie de profil din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi autorizarea companiilor și instituţiilor cu activităţi în domeniul scafandreriei.

În cele cinci decenii de activitate, instituţia a brevetat peste 1.000 de scafandri profesionişti şi a participat la lucrări complexe în domeniul subacvatic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii din Constanța, pasionați de meseria de scafandru. Sute de solicitări pentru Școala Altfel la Centrul 39 Scafandri – Constanța

11 Apr 2018 2003

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Centrului 39 Scafandri

15 Nov 2017 2705

Imagini de la eveniment Centrul 39 Scafandri sărbătoreşte astăzi 50 de ani de la înființare (galerie foto)

15 Nov 2017 2707

Şcoala Altfel la Centrul de Scafandri din Constanţa. Elevii au aflat despre meseria de scafandru (galerie foto+video)

29 Mar 2017 4595