Cercetat în dosar cu Sorin Blejnar Un afacerist din Constanţa cercetat de DNA şi DIICOT, pus în libertate la Călăraşi

Dumitru Chirvăsitu, administrator al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în două cauze distincte, a ieşit din arest. Decizia a fost luată de Tribunalul Călăraşi şi a rămas definitivă prin neatacare, conform portalului instanţelor de judecată. Chirvăsitu a fost arestat pe data de 11 iulie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA, odată cu Andrei-Florin Jugănaru, George Guliu - asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, Dumitru Emilian Preda, Florin Dan Secăreanu - ofiţer de poliţie în cadrul MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Mariana Cozma - contabil autorizat, Nicolae Belba şi Mihai Buliga. În acest dosar este cercetat şi Viorel Comăniță - director la Autoritatea Naţională a Vămilor, Alexandru Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al şefului de la ANAF, şi Sorin Blejnar - fostul preşedinte al ANAF.

Revenind la decizia Tribunalului Călăraşi, zilele trecute, instanţa a admis în parte referatul cu propunere de prelungire a arestării preventive a inculpaţilor Chirvăsitu, Guliu şi Tudor Mihăilescu formulat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie - DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi. Pe cale de consecinţă, procurorii au dispus prelungirea arestării preventive a lui Guliu pe o durată de 30 de zile, de la 9 martie la 7 aprilie. „Ia, faţă de inculpaţii Chirvăsitu Dumitru şi Mihăilescu Tudor, măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată”, potrivit minutei judecătoreşti.

După cum arătam mai sus, decizia de punere în libertate a lui Chirvăsitu şi a lui Mihăilescu a rămas definitivă prin neatacare, după cum arată portalul instanţelor de judecată. Mai departe, în luna septembrie 2012, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi au anunţat încătuşarea unui număr de 13 inculpaţi, dintre care patru funcţionari vamali, membri ai unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală cu produse energetice - combustibili. „În fapt, se reţine că inculpaţii Guliu George, Chirvăsitu Dumitru şi Jugănaru Andrei-Florin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpaţii Voicu Ion, având calitatea de director al DJAOV Călăraşi şi Anton Andrei, Andronescu Adrian şi Nicolescu Dan, funcţionari vamali, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor”, se mai arată în cercetarea DIICOT. De menţionat că, în cercetarea lor, procurorii DNA vorbesc de un prejudiciu de 15 milioane de euro, în timp ce DIICOT arată că prejudiciul cauzat bugetului de stat, în dosarul de la Călăraşi, este estimat la suma de 4 milioane de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 363

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 aprilie 2024

17 Apr 2024 384

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 496

Cumpărări directe Constanța Energybas Actual SRL, din Băneasa, contract de 52.000 de euro cu Primăria Oltina pentru serviciile de iluminat din comună (DOCUMENT)

15 Apr 2024 510

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 821

Doliu în lumea fotbalului. Un jucător important s-a stins din viață

10 Apr 2024 1425

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 389

IPJ Constanța consolidează sediul Poliției din Medgidia

08 Apr 2024 374

Constanța Trei persoane fizice cer insolvența Dobrogea Media SRL (DobrogeaTV)!

07 Apr 2024 2050

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 978

Soțul Dianei Șoșoacă scapă de brăţara electronică montată la picior

05 Apr 2024 639

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 549

IPJ Constanța cumpără kituri de prelevare salivă! Iată de la cine și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 507

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 aprilie 2024

02 Apr 2024 594

O firmă care fabrică produse de patiserie a fost înființată în Mangalia, județul Constanța

02 Apr 2024 482