Ceremonii în unitățile militare din Constanța de Ziua Eroilor (galerie foto)

Eroii nu mor niciodată! Aceastea au fost cuvintele care au stat ieri pe buzele și în minte tuturor militarilor români.
 
Și în cinstea lor, în unitățile militare din județul Constanța, au avut loc o serie de manifestări omagiale.
 
Astfel la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a avut loc o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea celor două evenimente importante pentru comunitatea militară: Înălţarea Domnului-mare sărbătoare creştină, precum şi pomenirea eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale, a unităţii statale, apărarea suveranităţii naţionale, menţinerea ordinii de drept şi a siguranţei naţionale.

Cuvântul profesorului Costin Scurtu, directorul Muzeului Naţional  Ferdinand I-Filiala Constanţa, a readus în memoria celor prezenți istoria conflictelor din zona Dobrogei şi i-a îndemnat la cinstirea militarilor căzuţi la datorie şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional.

Ceremonia a fost încheiată cu depunderea unei coroane de flori la macheta monumentului istoric ,,Mausoleul de la Mărăşeşti”.
 
Totodată, seful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, a participat la ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul sfințirii troiței ridicate în curtea Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale.
 
Militarii unității din Constanța au înălțat această troiță în memoria înaintașilor noștri care, de-a lungul timpului, și-au sacrificat viața pentru a apăra Patria și neamul românesc, iar slujba de sfințire a fost realizată în aceeași dată cu Sărbătoarea Înălțării Domnului și cu cea a Zilei Eroilor.

Tot ieri, în semn de respect, Rechinii albi au ridicat de la sol dronele de supraveghere din dotare pentru a fi mai aproape de eroii care s-au jertfit pentru libertatea, apărarea şi întregirea neamului românesc.
 

Sursa foto: Facebook/ Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”+ ForteleNavaleRomane

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Eroii nu mor niciodată. Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu (galerie foto)

20 Jun 2020 1180

Editorial Eroii nu mor niciodată! Doar sunt daţi uitării de societatea în care trăiesc şi de ţara pentru care s-au sacrificat

08 Feb 2020 2843

Eroii nu mor niciodată! Un an de la dispariţia fulgerătoare a lui Cetin Curtnezir, militar de la Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” Topraisar

14 Jan 2020 4436

Au trecut şase ani. Doi militari din Grupul naval de forţe pentru operaţii speciale au căzut în Afganistan

22 Sep 2019 1459

Eroii nu mor niciodată. O adevărată tragedie. A zăcut opt luni de la atacul talibanilor în Afganistan

09 May 2019 3927

Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX Medgidia, ediția a II -a „La Medgidia, Eroii nu mor niciodată!”

25 Apr 2018 1731

Au trecut patru ani. Eroii nu mor niciodată. Doi militari din Forțele Navale căzuți la datorie în Afganistan. Unul era din Constanța

22 Sep 2017 5989

Eroii nu mor niciodată! 11 ani de la moartea sublocotenentului (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu din Batalionul 341 Rechinii Albi (galerie foto)

20 Jun 2017 10460

Eroii nu mor niciodată! Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, comemorați la șase luni de camarazi (galerie foto)

05 Nov 2016 2687