Cetateanul Pintilie a primit teren de la primarul Pintilie

Jonglerii cu pamantul statului la Medgidia

Dupa ce a ajuns primar, in 1992, Mircea Pintilie si-a facut singur cerere pentru a primi pamant * El si-a acordat singur un hectar de pamant in extravilan, desi termenul de depunere a solicitarilor expirase * Printr-o inginerie, terenul a fost transferat in intravilan, crescandu-i valoarea * Jumatate a fost vandut pe bani buni catre SC "Vanessa Star" SRL, care a construit acolo o benzinarie * Intr-un mod inexplicabil, Pintilie a continuat sa figureze in registrul agricol cu hectarul extravilan * El a instrainat si o jumatate din acest teren, catre SC "Dobrogea" SA * Iata cum, printr-o suita de manevre, primarul PSD al Medgidiei a primit acelasi teren de doua ori

O noua inginerie de-a primarului PSD al Medgidiei, Mircea Pintilie, iese acum la iveala, aratand inca o data ca una dintre preocuparile sale in cele trei mandate succesive a fost sa isi urmareasca perseverent propriul interes. In povestea de fata e vorba de cinci hectare de teren pe care Pintilie si l-a solicitat singur si, bineinteles, si-a si aprobat cererea, semnand... ca primarul. Imediat dupa ce Mircea Pintilie a devenit primar, in septembrie 1992, a depus o cerere catre el insusi, prin care a solicitat sa fie improprietarit cu cinci hectare. Trebuie mentionat ca, in luna septembrie, expirase deja termenul de depunere a cererilor de improprietarire, conform Legii 18/1991. Tocmai de aceea, cererea nu are nici macar numar de inregistrare, pentru a nu se observa depasirea termenului legal. Tot din dorinta de a pastra aparentele legalitatii, Pintilie s-a "asezat" pe o cerere colectiva, numele sau pierzandu-se printre altele, pe pozitia 231. Primarul a reusit in acest fel sa se improprietareasca cu un hectar de pamant extravilan. Dupa ce, in 1992, a intrat in posesia terenului situat in extravilan, acesta s-a transformat peste noapte in intravilan, fara sa se respecte paritatea arabil/intravilan, de 10 la unu, incalcandu-se in acest fel legea. Mai simplu spus, primarul a transformat, printr-o alchimie usor de inteles pentru cineva pus pe capatuiala, un hectar de extravilan - asezat, se pare, langa localitatea Cuza Voda - intr-un hectar de teren in municipiu. In 1996, Pintilie a vandut 5.000 mp "teren liber de constructii" catre societatea "Vanessa Star" SRL, care a construit pe locul respectiv o benzinarie. In acest fel primarul a primit 170.000.000 lei, o valoare considerabila in anul 1996. Dupa ce si-a incasat banii, el a mai ramas cu ceilalti 5.000 mp in intravilan. In acelasi timp, intr-un mod inexplicabil, Pintilie a continuat sa figureze in registrul agricol si cu hectarul in extravilan, cel pe care, de fapt, il transformase in intravilan si vanduse deja jumatate din el. Astfel ii mai ramasese un hectar de teren in extravilan, obtinut prin manevre pe care nu ni le putem explica. Si din acest lot el a instrainat o jumatate de hectar catre SC "Dobrogea" SA, oprindu-si restul, asezat la sosea, pregatit pentru o eventuala investitie ulterioara. Iata cum, printr-o suita de ilegalitati, primarul PSD al Medgidiei a primit de doua ori acelasi teren. Din vanzarile facute, actualul primar a avut importante venituri facute din nimic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 446

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 550

One Star Security SRL, din Constanţa, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

22 Apr 2024 511

Intervenție a pompierilor ISU Constanța în Cimitirul Central. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1348

Un bărbat din Viroaga, județul Constanța, a intrat în posesia unui imobil vândut de Primăria Cerchezu

21 Apr 2024 405

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 929

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 534

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 499

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 624

Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Imagini din traficul rutier în această dimineață (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 760

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 593

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 805

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 444

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 555

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 729