Cine cade cu Spitalul? Directorul Căpăţână, audiat de procurori

Capatana_-_Dan_Capatana_004.jpgCu ancheta aproape gata în cazul scandalului mita de la spital, procurorii aşteaptă să-l audieze pe managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, doctorul Dănuţ Căpăţână, pentru a putea trimite dosarul în instanţă. La rândul său, directorul medical al unităţii spitaliceşti, Cătălin Grasa, a fost la un pas de a fi audiat, dar anchetatorii au renunţat la ideea de a-l chema să dea declaraţii în cauză.

Concret, este vorba despre cazul în care juristul instituţiei, Carmela Endora Gherghina, a fost acuzată de una dintre infirmierele din spital că i-ar fi cerut 400 de lei şi o sticlă de whiskey pentru a o ajuta să obţină un răspuns favorabil în legătură cu cercetarea sa disciplinară. În acest context, nu este de trecut cu vederea faptul că, la momentul discutării despre eventuala arestare a Carmelei Gherghina, avocatul acesteia a pledat împotriva arestării, motivând că „trebuie avută în vedere percepţia denunţătoarei arătând că inculpata nu a cerut banii pentru ea, făcând referire la convorbirile telefonice din care rezultă că denunţătoarea arată că este convinsă că suma este pentru altcineva", după cum se arată în motivarea instanţei. În acest sens, acelaşi avocat a mai susţinut că este esenţială înregistrarea din 04.05.2011, în care, conform apărării, „inculpata arată că nu se poate duce la persoana respectivă cu mâna goală, iar la conducerea unităţii spitaliceşti sunt doi bărbaţi, acesta fiind finalul discuţiei de la flagrant". Apărarea a mai susţinut că, din punctul lor de vedere, infirmiera care a făcut denunţul era ca şi dată afară. În acest context, rămâne de văzut care vor fi concluziile procurorilor după audierea managerului Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, în legătură cu situaţia creată între infirmieră şi consilierul juridic al unităţii spitaliceşti. Directorul spitalului este aşteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, instituţie care se ocupă cu anchetarea cazului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 509

Proces între Spitalul Județean Constanța și un fost manager pentru nouă milioane de lei. Dosarul, amânat

07 Jun 2023 1186

Fost manager al Spitalului Județean Constanța, chemat în judecată pentru circa nouă milioane de lei! Ce au decis judecătorii

12 May 2023 5364

Dosarul în care Spitalul Județean Constanța și-a dat în judecată un fost manager, amânat pentru la anul! La mjiloc sunt circa 9 milioane de lei

03 Dec 2022 1985

Spitalul Județean și-a dat în judecată un fost manager, pentru aproximativ 9 milioane de lei! S-au admis obiecțiunile la expertiză!

14 Oct 2022 3767

Picus Consulting SRL, firma fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa, în faliment. Judecata continuă

12 Aug 2019 3956

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii lui Dănuţ Căpăţînă (rechizitoriu)

30 May 2017 3223

Adevărul.ro Magistratul care l-a condamnat la 13 ani de închisoare pe un director de spital „Pedepsele blânde nu fac decât să încurajeze corupţia din sistemul medical”

15 May 2017 3951

Termen în luna iunie în dosarul fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână

08 May 2017 2271

Un nou termen în dosarul Turimobil SRL, firmă înfiinţată de fostul manager al Spitalului Județean Constanța Dănuţ Căpăţînă

11 Jan 2017 1878

Aproximativ două decenii de închisoare în dosarul lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului de Urgenţă Constanţa (minută + rechizitoriu + referat propunere arestare)

26 Aug 2016 6285

Frica de răspundere. „Afacerea Radioterapia” este aruncată în curtea Ministerului Sănătăţii Avem dovada că externalizarea Radioterapiei merge mai departe! (document)

22 Apr 2016 6617

Sondaj de opinie Tot mai mulţi constănţeni cred că managerul Dănuţ Căpăţînă ar trebui să-şi dea demisa

18 Apr 2016 3221

Singura soluție a lui Dănuț Căpățînă pentru Radioterapie vine de la eventuale investiții private!

11 Apr 2016 2255

Exclusiv Senatorul Marian Vasiliev solicită demiterea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

11 Apr 2016 3416