Clarificarea decesului copiilor de la Maternitate mai dureaza

Harababura la spital

Specialistii nu confirma inca existenta unei infectii nosocomiale la Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, ci doar prezenta unor germeni care nu puteau declansa moartea celor trei micuti * Ancheta demarata de Directia de Sanatate Publica Judeteana a scos la iveala faptul ca pe sectiile "cu probleme" fisele micutilor decedati si nu numai nu au fost, anul acesta, predate la timp, adica intre 24 si 72 de ore * Desi legea prevede ca unitatile sanitare cu paturi sa-si faca lunar un autocontrol, in urma caruia sa-si declare catre superiori problemele cu care se confrunta, cei de la SCJU nu au facut acest lucru # Cadrele medicale din Maternitatea SCJU nu poarta echipament de protectie decat la "ocazii"

Asa cum precizam in numerele anterioare ale cotidianului nostru, Directia de Sanatate Publica Judeteana investigheaza in continuare decesul celor trei bebelusi nascuti prematur in luna aprilie la Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. Astfel, inspectorii au declansat deja ancheta epidemiologica, in acest scop constituindu-se un grup de analiza format din specialisti ai directiei, dar si medici sefi de sectie : obstetrica, neonatologie si comisia judeteana de Pediatrie a spitalului. Scopul controlului este, desigur, stabilirea cauzelor deceselor. In prezent, ancheta s-a extins chiar, ajungandu-se pana la evaluarea foilor de observatie de pe cele patru sectii, cu evaluarea circuitelor functionale, analiza cazurilor de infectii nosocomiale declarate si circulatia de germeni reflectata de autocontrolul efectuat de Sectia de Prevenire si Control al Infectiilor Nosocomiale. Deocamdata, a declarat directorul DSPJ, doctorul Camelia Ciobotaru, rezultatele investigatiilor microbiologice nu reflecta legatura epidemiologica intre circulatia de germeni depistata pe sectii si cauzele de deces conform diagnosticelor anatomo-patologice. Ce-i drept, situatie confirmata dealtfel si de catre reprezentantii directiei, pe sectiile incriminate au fost gasiti, in urma analizelor medicale alti germeni, dar care "nu pot fi determinati ai decesului prematur al celor trei bebelusi". Asa ca ancheta continua pentru a stabili daca pana la urma se poate vorbi sau nu despre o infectie nosocomiala (intraspitaliceasca) si daca lucrurile stau asa, vinovatii sa fie trasi la raspundere. Cert este ca serviciile pe principalele sectii ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta nu sunt intotdeauna de cea mai buna calitate. Iar in ceea ce priveste comportamentul cadrelor medicale, acesta lasa deseori de dorit. Asta sa nu mai spunem ca doar cu ocazia anumitor evenimente deosebite, slujitorii lui Hipocrate poarta echipament de protectie, asa cum a fost si in cazul controlului de saptamana aceasta a comisiei de ancheta din Bucuresti. Se pare ca ancheta demarata de catre Directia de Sanatate Publica Judeteana a scos la iveala faptul ca pe sectiile "cu probleme" fisele micutilor decedati si nu numai nu au fost anul acesta predate la timp, adica intre 24 si 72 de ore. Potrivit declaratiilor directorului DSPJ, in fiecare luna trei- patru fise nu au fost predate la termen, ceea ce ne face sa ne intrebam ce se petrece cu adevarat la Spitalul de Urgenta, daca cineva incearca sa ascunda ceva si daca-i asa cine se face vinovat pentru faptele petrecute acolo. De asemenea, legea prevede ca unitatile sanitare cu paturi, adica spitalele, sa-si faca lunar un auto- control, in urma caruia sa declare catre superiori problemele cu care se confrunta, ceea ce ei nu au facut.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 377

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1389

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 398

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 510

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 398

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2116

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 451

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 696

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 369

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 626

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1026

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 670

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 593

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 454

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 877