Club de lângă Pitești, luat la puricat de polițiști. Ce au găsit oamenii legii la cei care au venit să se distreze (GALERIE FOTO+VIDEO)

Imagine de la eveniment, foto: IPJ ArgeșPolițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au organizat și desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, activități preventive, dar și acțiuni privind prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Primul palier a fost cel preventiv, astfel că, în ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire și Consiliere Antiodrog Argeș, au fost prezenți, alături de clienții câtorva terase din Pitești, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool.


Sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ,, tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul.

Pentru a fi mai convingători cu privire la efectele consumului de alcool, le au ,,oferit,, tinerilor starea de beție prin experiența purtării ochelarilor care simulează starea de ebrietate., transmite IPJ Argeș. 


De asemenea, au fost diseminate o serie de materiale informative.Imagine de la eveniment, foto: IPJ Argeș

Desfășurarea de acțiuni 


Al doilea palier a fost cel al desfășurării de acțiuni, în vederea depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, la un club din localitatea Budeasa, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi argeșeni, au acționat în incinta și în zona adiacentă clubului.
 

Cu această ocazie, au fost legitimate 130 de persoane., a mai precizat sursa citată. 


De asemenea, au fost depistate două persoane, asupra cărora au fost găsite substanțe cristaline, de culoare albă, susceptibile a avea efect psihoactiv (aproximativ un gram de fiecare). Acestea au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând a fi efectuate procedurile legale.
Substanțele susceptibile a fi droguri au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. Polițiștii atrag atenția asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea:
 
  • Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale sub toate aspectele:
  • Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;
  • Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele; 
  • Presiunea financiară: – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;
  • Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.
  •  Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;
  • Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;
  • Accidente– când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnaste constănțene, medaliate la Naționale și la RomGym Trophy (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

06 Oct 2022 595

Primăria Mangalia a primit girul APM Constanța pentru realizarea Clubului Sportiv Recreativ Callatis

05 Oct 2022 424

Cântăreț de manele înjunghiat în Mamaia! Când se va pronunța instanța

02 Oct 2022 1056

Creditorii Rugby Club Județean Farul Constanța, convocaţi în Adunare! Iată ce se va discuta

02 Oct 2022 574

Constantin Gache a revenit la Farul Constanța

28 Sep 2022 1399

Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, medalie de aur la turneul de la Sarajevo (GALERIE FOTO)

26 Sep 2022 815

Asociatul unic de la One Star Security își deschide clinică de înfrumusețare în Constanța

24 Sep 2022 1343

CNAIR Podul Prieteniei dintre Bulgaria și România se închide duminică. De ce a fost luată această măsură

23 Sep 2022 566

Fost primar de municipiu trimis în judecată de DNA, pentru finanțarea unui club de fotbal

22 Sep 2022 677

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 670

Instanța a rămas în pronunțare, în procesul pentru simbolurile stațiunii Mamaia! (DOCUMENT)

22 Sep 2022 727

Finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru ACS OSS Constanța în vederea organizării proiectului „OSS Fighters ediția 8“ (DOCUMENT)

21 Sep 2022 620

Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Primele condamnări

21 Sep 2022 540

Cu cât finanțează Primăria Constanța, competiţia de triatlon H3RO de la Mamaia? (DOCUMENTE)

21 Sep 2022 669

Startul 4V Rally Raid România finanțat și anul acesta de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

21 Sep 2022 573