Coleg cu libanezii de la Maria Trading SRL Afaceristul constănţean Liviu Şerban Ghebaur, de la DIICOT la Tribunalul Bucureşti

ghebaur_cereale.jpgMenţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la dosarul mai sus precizat şi de la Liviu Şerban Ghebaur, însă acest lucru nu a fost posibil

Afaceristul constănţean Liviu Şerban Ghebaur, al cărui nume este legat de societăţile comerciale North Star Shipping şi Minmetal, s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti. De altfel, Ghebaur este urmărit penal de procurorii Structurii Centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism într-un dosar având ca obiect „constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosire de acte nereale în faţa autorităţii vamale, contrabandă, spălare de bani". Organele de anchetă susţin că printre colegii de dosar ai afaceristului constănţean se află El Khalil Jihad, de 48 de ani, şi Youssef Laoun, de 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică. Potrivit datelor oficiale, El Khalil Jihad şi Youssef Laoun se aflau, la momentul mediatizării cazului, în fruntea societăţii comerciale Maria Trading SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Bătrân, municipiul Constanţa. El Khalil Jihad şi Youssef Laoun sunt acuzaţi de DIICOT că ar fi condus un grup infracţional ce ar fi cauzat un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

La data de 28 noiembrie, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 45905/3/2012, cu obiect „plângere împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive (art. 140 ind.2 C.p.p.)". Portalul instanţelor de judecată arată că afaceristul constănţean Liviu Şerban Ghebaur are calitatea de „inculpat". Articolul mai sus precizat face referire la „plângerea împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive prevăzute în art. 136 lit. b) şi c)", respectiv „obligarea de a nu părăsi localitatea" şi „obligarea de a nu părăsi ţara". Până la închiderea ediţiei, magistraţii Tribunalului Bucureşti nu ajunseseră la o decizie în ceea ce priveşte plângerea formulată de Ghebaur. Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la dosarul mai sus precizat şi de la afaceristul constănţean Liviu Şerban Ghebaur, însă acest lucru nu a fost posibil.

De asemenea, facem precizarea că i-am trimis şi un SMS pe telefonul mobil, iar în cazul în care vom avea un punct de vedere, acesta va fi publicat. Revenind la dosarul penal în care este cercetat Ghebaur, acesta este coleg, potrivit DIICOT, cu mai multe persoane, printre acestea aflându-se El Khalil Jihad, de 48 de ani, şi Youssef Laoun, de 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică. De altfel, la jumătatea lunii august, mascaţii au efectuat 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţe din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti. „În perioada 2010 - 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei reale a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extracomunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA. Învinuiţii realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare", potrivit DIICOT.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Dacia - Ultima frontieră a romanității", catalog de expoziție al Muzeului Național de Istorie a României

23 Apr 2024 348

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 aprilie 2024

18 Apr 2024 509

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 595

Servicii artistice pentru Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești cumpărate de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Cine va concerta (DOCUMENT)

12 Apr 2024 526

Primăria Limanu, județul Constanța, a vândut un imobil unei firme din București

04 Apr 2024 562

Farul Constanța Echipa Under-16, în finala Cupei Elitelor. Calificare dramatică în ultimul act! (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 773

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 908

Tribunalul Constanța, al 7-lea termen în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

23 Mar 2024 635

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 675

Cumpărări directe Constanța Decolmat Instal SRL, cu un singur salariat în 2022, va repara conductele de apă din comuna Poarta Albă (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 730

Liga a 3-a Constanța Egal pentru Gloria Băneasa, în etapa a 17-a. Axiopolis Cernavodă, înfrângere

17 Mar 2024 984

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 960

Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)

15 Mar 2024 677

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 730

Știri Constanța Declarații ale șoferului CT BUS care a salvat viața unui bărbat (VIDEO)

08 Mar 2024 3858