Colonelul Vreme - „Acuzaţiile de corupţie sunt nefondate!"

Vreme_Vasile_Vreme_2.jpgLocţiitor al şefului de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti, colonelul constănţean Vasile Vreme este în prezent pus la dispoziţie, conform reglementărilor în vigoare. În cursul zilei de ieri, fostul comandant al Rechinilor Albi de la Topraisar a fost deferit instanţei, fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alţi 111 militari, printre care doi generali şi 24 de ofiţeri. Comandantul respinge însă toate acuzaţiile, pe care le cataloghează ca fiind nefondate.

Procurorii DNA au informat ieri că militarul este acuzat de instigare la fals intelectual, în formă continuată, instigare la uz de fals, în formă continuată şi instigare la „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial". Acestor acuzaţii li se adaugă cea de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. „În prezent, colonelul Vreme este pus la dispoziţie, fiind suspendat din funcţia de locţiitor al şefului de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti, conform normelor legale în vigoare", a declarat generalul Vasile Hermeneanu, a declarat comandantul unităţii. La rândul său, colonelul Vreme a negat acuzaţiile aduse. „Acuzaţiile sunt total nefondate. Eu am aflat de dosar abia în urmă cu aproximativ o lună. Mi-am angajat avocat care o să mă reprezinte, iar când se va termina totul, vă voi demonstra că acuzaţiile nu au avut nicio bază", a declarat colonelul Vreme. Procesul colonelului Vreme se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform comunicatului remis ieri de DNA, dosarul a fost instrumentat de Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. Alături de colonelul Vreme au mai fost trimişi în judecată doi generali, 24 de ofiţeri, 15 subofiţeri şi maiştri militari şi 71 de caporali candidaţi la selecţii şi concursuri organizate în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în unităţile din Breaza şi Piteşti.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

murfatlar

17 May, 2011 13:01

asta-si vindea si nevasta;pe vremea cand era comandant la Topraisar Crintea "cel fara de scrupule"( numit director la pensionare la un spital de nebuni prin Prahova)_ madam Vreme si ea ofiter de cariera ii satisfacea poftele carnale comandantului pt avansare,prima,salariu de merit etc. rusine pt uniforma de ofiter!!

Articole asemanatoare

Cum o să fie vremea de Revelion, Sfântul Vasile și Sfântul Ion. Iată ce spun meteorologii

26 Dec 2023 1145

Efectele codurilor galben și portocaliu la Constanța Un copac a căzut pe o mașină de pe strada Vasile Lupu

18 Nov 2023 995

„Bobi, nu te vom uita niciodată!“ Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a directorului general administrativ al Universității Maritimă Constanța

30 Sep 2023 2397

Zaharia Covacef, unul dintre arheologii de seamă ce au pășit pe pământul Dobrogei

05 Jun 2023 1389

50 de ani de la absolvirea liceului „Mircea cel Bătrân”. Întâlnire emoționantă a promoției 1973 (FOTO+VIDEO)

27 May 2023 5165

ZIUA LIVE. Col. (r.) Vasile Vreme - „Eroismul soldatului român noi îl purtăm în genele noastre!“

12 May 2022 2769

ZIUA LIVE Misiunile militarilor, o grea încercare pentru familie. ”Un subordonat a primit vestea că soția a plecat de acasă, i-a luat și cardul”

11 May 2022 1853

ZIUA LIVE. Cel mai cunoscut veteran din Constanța al teatrelor de operații vorbește despre Armata Română. Riscuri și beneficii

10 May 2022 2225

UPDATE. Ministrul Vasile Dîncu „MiG-urile pe care le avem funcţionale o să rămână în dotarea Armatei“

15 Apr 2022 1514

#DobrogeaDigitală – „Acte și documente din corespondența diplomatică a lui Mihail Kogălniceanu“, de Vasile M. Kogălniceanu „M. Kogălniceanu a fost și va rămâne total și întreg al Națiunii”

01 Jul 2020 3019

Totul despre Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii Interviu cu preşedintele Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operaţii, col. (r) dr. Vasile Vreme

09 Nov 2019 6369

Judeţul Constanţa. S-a înfiinţat Ordinul militar al Veteranilor din Teatrele de operaţii

19 Feb 2019 2640

#RespectTeatru #CiteşteDobrogea #Thalia Ex Ponto. La cumpănă de milenii Vasile Cojocaru. „Când lebede cu zborul jos / Stârnesc în treacăt legende“ (galerie foto)

28 Jun 2018 2969

Mașină de poliție surprinsă într-o ipostază neobișnuită în trafic la Constanța. Unde a fost observată autospeciala

08 Sep 2017 2534

SSC Farul, de la 0-1 la 9-2 în meciul cu Voinţa Valu lui Traian (galerie foto+video)

29 Apr 2017 7304