Comisar-șef de poliție de la Permise, trimis în judecată, în arest la domiciliu. Este acuzat că a luat mită de 16 ori

  • Acesta este acuzat de 16 acte materiale de luare de mită.

Procurorii  DNA Galați l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe un comisar șef din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați. Acesta este acuzat de 16 acte materiale de luare de mită.

Iată comunicatul oficial al Direcției Naționale Anticorupție:

În completarea comunicatului nr. 168/VIII/3 din 13 martie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată,

    în stare de arest la domiciliu,a inculpatului

    PETCU MITICĂ, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale)

    Și în stare de libertate, a trei persoane fizicepentru comiterea mai multor infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane (printre care și cele trei menționate mai sus), diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei și 300 lei) și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:

- programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,
- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,
- preschimbarea fără programare a permisului de conducere.


În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Petcu Mitică.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galațicu propunere de a se menține măsurilepreventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina lor reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită (autorat și instigare).

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- în cazul a trei persoane – 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,
- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului și a acordurilor de recunoaștere a vinovăției la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 20 de procurori noi pentru DNA! Cine sunt și de unde vin. Lista

25 Jan 2024 1286

Percheziții DNA! Trei instituții publice din Bacău, vizate de procurorii Anticorupție! Se caută informații despre mai multe contracte publice

16 Jan 2024 575

Oficial! Auditul de la Primăria Mangalia, în atenția procurorilor Camera de Conturi Constanța a sesizat DNA cu privire la înstrăinarea unor terenuri care aparțin UAT-ului. Ce spune primarul Radu Cristian?

20 Dec 2023 2178

DGA Amplă dezbatere pe marginea legislației incindentă prevenirii corupției, organizată în preajma Zilei Internaționale Anticorupție

06 Dec 2023 856

Verdict final! Cucoară pierde procesul cu Primăria Constanța! A contestat concursul pentru funcția de director executiv adjunct la Patrimoniu

15 Oct 2023 1146

DNA Percheziție domiciliară la un imobil din Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni

26 Sep 2023 960

Procurorii DNA, la datorie! Ce cazuri au finalizat

07 Sep 2023 846

Șefi din cadrul Primăriei Iași, urmăriți penal de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

23 Aug 2023 759

Procurorul Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța! CV-ul, averea și interesele! (DOCUMENTE)

16 Jul 2023 5500

Averea şi interesele lui Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța! (DOCUMENTE)

28 Jun 2023 2652

Vești proaste pentru cei care voiau să se angajeze ca șofer în DNA! Concursul a fost suspendat. Iată motivul

21 May 2023 2204

Procuror din Constanța, propus șef plin în Direcția Națională Anticorupție!

14 May 2023 3873

DNA a solicitat Primăriei Constanța predarea tuturor actelor care fac obiectul unui dosar penal! Sunt vizate documentații de urbanism pentru locuințe colective pe strada Maior Șofran

16 Feb 2023 7286

Procuror nou la DNA Constanța! Iată cine este și de unde vine

11 Feb 2023 6249

Mii de metri pătrați din Constanța ar putea fi „eliberați“ de sub sechestrul DNA! Când se va pronunța instanța

10 Feb 2023 1289