Comisarul Radu, azi la Parchetul Curţii Cum a fost cu accidentul şefului de la Investigaţii Criminale Eforie

cap_3.jpgComisarul Dragoş Horaţiu Radu s-a prezentat sâmbătă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, însă organele de anchetă au decis amânarea audierilor pentru azi, la ora 10.00

Comisarul Dragoş Horaţiu Radu, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie, este cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, după ce ar fi fost implicat într-un accident în urma căruia a părăsit locul faptei fără încuviinţarea colegilor de la Rutieră. La scurt timp după presupusul accident, comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus declanşarea unei cercetării prealabile. Conform primelor informaţii, comisarul Dragoş Horaţiu Radu ar fi fost ajutat să se facă nevăzut de un lucrător al Secţiei Rurale de Poliţie Mangalia. Potrivit unor surse, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale Eforie ar fi cercetat pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă. Aceleaşi voci spun că poliţistul din Mangalia ar fi cercetat pentru instigare la fals în declaraţii şi favorizarea infractorului.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că „la data de 30 martie, ora 22.47, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în localitatea Tuzla, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto a lovit structura din beton ce constituie sensul giratoriu din localitate". „Poliţiştii rutieri deplasaţi la faţa locului nu au găsit la locul indicat decât autoturismul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul aparţine unui ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie. Având în vedere datele existe în cauză până la acest moment, din care rezultă în mod indirect faptul că la volanul autoturismului s-a aflat ofiţerul de poliţie, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Totodată comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul de poliţie. Menţionăm că poliţistul în cauză nu se afla în timpul orelor de program", conform oficialilor IPJ. Conform unor surse, maşina ar fi fost condusă de comisarul Dragoş Horaţiu Radu, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie. Acesta ar fi fost ajutat să părăsească locul accidentului de un lucrător al Secţiei Rurale de Poliţie Mangalia. Mai mult decât atât, în „horă" a intrat şi un civil, care ar fi încercat să-i convingă pe poliţişti că el s-ar fi aflat la volan. Contactat telefonic, comisarul-şef Gabriel Coteanu, comandantul Poliţiei Eforie, spune că nu înţelege gestul subalternului său de a părăsi locul accidentului şi că regretă pătarea imaginii Poliţiei Eforie. La rândul său, subcomisarul Daniel Pană, şeful Poliţiei Rurale Mangalia, se declară sceptic în ceea ce priveşte existenţa vreunei implicaţii a subalternului luat în colimator de procurori.

Anchetă generală

Foto_accident_1.jpg

După cum arătam şi mai sus, conform unor surse, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale Eforie ar fi cercetat pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă, în timp ce poliţistul din Secţia Rurală Mangalia ar fi cercetat pentru instigare la fals în declaraţii şi favorizarea infractorului. Comisarul Dragoş Horaţiu Radu s-a prezentat sâmbătă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, însă organele de anchetă au decis amânarea audierii pentru azi, la ora 10.00. Comisarul-şef Adrian Rapotan, unul dintre cei doi inspectori şefi ai Poliţiei Constanţa, dă asigurări că în paralel cu ancheta procurorilor, la nivelul inspectoratului, vor continua cercetările specifice. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele precizate mai sus şi de la şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale Eforie, în acest sens trimiţându-i şi un mesaj pe telefonul mobil, însă nu a răspuns. De îndată ce comisarul Dragoş Horaţiu Radu îşi va exprima opinia referitoare la incidentul rutier o vom publica în cel mai scurt timp cu putinţă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O pensiune din Eforie Nord va fi supraetajată. Este aproape de mare (document)

22 Jan 2019 1574

Întrebări fără răspuns Cum au închis procurorii dosarul şefului de la Investigaţii Criminale Eforie

05 Nov 2012 2550

Aşteptat la Parchetul Curţii de Apel Şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale Eforie, internat în Capitală

12 May 2012 1838

Cazuri cum rar ţi-e dat să vezi Cine a şocat opinia publică săptămânile acestea la Constanţa

09 Apr 2012 1836

Şeful de la Investigaţii Criminale Eforie, internat în spital?!Cum s-a îmbolnăvit comisarul Radu când trebuia să fie audiat de procurori

03 Apr 2012 1619

Fostul şef al Poliţiei Eforie şi-a pierdut legitimaţia IPA

01 Apr 2011 10261