Comisarul-şef Costel Baciu, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat definitiv

Trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, comisarul-şef Costel Baciu, adjunct al şefului Poliției Oraşului Cernavodă, a fost condamnat definitiv.
Judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanța, i-au aplicatul bărbatului pedeapsa de patru luni de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanța a dispus suspendarea condiționată pe o perioadă de doi ani şi patru luni. Mai mult decât atât, magistrații au încetat procesul penal pornit împotriva lui Costel Baciu pentru fals intelectual, ca efect al intervenirii prescripției, anterior începerii urmăririi penale pentru această infracțiune.

Adjunctul şefului Poliției Oraşului Cernavodă a fost trimis în judecată la data de 18 decembrie 2013. Conform rechizitoriului, „la data de 14 februarie 2008, cu ocazia cercetării la fața locului efectuate cu privire la decesul, în condiții suspecte, al unei persoane, comisarul de poliție Baciu Costel şi-a încălcat atribuțiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofițer de poliție judiciară, prin aceea că a ridicat din locuința persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum şi patru cutii conținând cantitatea totală de 328 de alice din plumb, inculpatul, cu ştiință, nu a menționat bunurile respective în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fața locului întocmit cu acel prilej, ci şi le-a însuşit şi le-a deținut neîntrerupt până la data de 11 septembrie 2013, când au fost identificate de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța în sediul Poliției Oraşului Cernavodă“. Mai precis, bunurile ar fi fost găsite în biroul în care Baciu îşi desfăşurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcția de conducere, „acestea fiind camuflate în spatele unei canapele, în spațiul dintre aceasta şi caloriferul din încăpere“, se mai arată în documentele DNA.

De asemenea, în sarcina comisarului de poliție Baciu Costel s-a reținut şi faptul că, în perioada 14.02.2008 - 11.09.2013, a deținut arma cu aer comprimat ridicată din locuința persoanei decedate şi însuşită în mod fraudulos, fără a fi autorizat în acest sens de către reprezentanții Serviciului Arme, Muniții şi Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța şi fără a fi titular al unui permis de armă eliberat potrivit prevederilor legale.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.